Kysymyksesi: Lainat | Veli-sisarkakso ei saa automaattisesti lainaa – Pankki- ja rahoitusuutiset

money, loan

Kirjailija: Chaitali Dutta

l Naimaton sisareni haluaa ottaa 20 000 rupiaa asuntolainaa. Voinko ryhtyä lainanottajaksi hänen kanssaan ja poistaa omistajuuden pankkitiedoista, kun hän menee naimisiin?
– Brijesh Pant
Laina on sanktioitu kiinteistön omistusoikeuden perusteella. Voit ostaa kiinteistön sisarusten nimiin. Veli-sisarkaksikko ei kuitenkaan saa automaattisesti lainaa. Päähakijan tulee olla sisar ja veljestä voi tulla yhteislainaaja sitoutumalla asumaan samassa kiinteistössä. Tällaisiin lainoihin sovellettavat säännöt ovat erilaiset eri pankkien ja NBFC:iden osalta.

l Olen maksanut EMI:täni säännöllisesti viiden vuoden ajan. Koska pidän vuoden sapattivapaata ja saan alennettua palkkaa, kuinka voin neuvotella pankkini kanssa yhden vuoden EMI:n moratoriosta. Voinko maksaa 50 % EMI:stä yhden vuoden ja jatkaa sitten koko summan maksamista?
– Yogesh Parmar
Tämä on haastavaa neuvotella olemassa olevien pankkiirien kanssa. Sinun on ehkä siirrettävä saldo uudelle pankille/lainanantajalle. Ei ole kuitenkaan haittaa keskustella nykyisestä tilanteestasi nykyisen luotonantajan kanssa ja katsoa, ​​voiko se tarjota sinulle uuden lainan tarkistetuilla ehdoilla.

Jäin eläkkeelle kaksi vuotta sitten. Jos otan pojalleni koulutuslainaa, tuleeko se minun nimiini ja mitä vakuuksia minun on annettava?
-Jitender Kumar
Koulutuslaina on yhteisnimi molempien nimien kanssa. Vakuuden tarve ja määrä riippuvat siitä, mitä etsit. Yleensä kiinteistön kiinnitys tai panttioikeus rahoitusomaisuuteen, kuten FD- ja RBI-obligaatioihin, on hyväksyttävää.

l Miten autolainan korko lasketaan? Kiinnitetäänkö EMI:n määrä, vaikka repokorko nousee tai laskee?
-KP Sharma
Autolainan korko lasketaan kuukausilepoista. Se on yleensä vaihtuvakorkoinen. Korko on sidottu repokorkoon. EMI on kiinteä nykyisen koron mukaan. Se pysyy vakiona koko laina-ajan. Repokoron noustessa ja laskussa lainasi laina-aikaa kuitenkin säädetään ylös- tai alaspäin.

l Suunnittelen käytetyn maahantuodun auton ostoa. Saanko lainaa pankista halvemmalla, koska joidenkin yksityisten rahoittajien veloittamat korot ovat 12-15 %? Olen itsenäinen ammatinharjoittaja; mitkä ovat tositteet, jotka minun on näytettävä pankille?
– Lakshya Kumar
Autolainan kelpoisuus, seuraamus, asiakirjat ja korkotaso olisivat samanlaisia ​​kuin käytetyn autolainan rahoitus. Pankki/NBFC tarkistaa lainan takaisinmaksukykysi. Tämä tehdään yleensä kolmen vuoden ITR:n ja viimeisen kuuden kuukauden tiliotteiden kautta, jotka osoittavat kassavirtojen riittävyyden lainan hoitamiseen. Nämä paperit ovat auton dokumenttien ja historian lisäksi.

l Mikä on täydennyslainan raja, jonka voin hakea ja onko korko pienempi kuin asuntolainalla?
– Manoj Kaushal
Asuntolainan lisäys ei ylitä 70-75 % alkuperäisestä lainasta. Se riippuu myös maksukyvystäsi, muiden velkojen tasosta, kiinteistön arvosta ja lainanantajan sisäisistä ohjeista. Lisälainan korko olisi synkronoitu vallitsevien asuntolainakorkojen kanssa.

Kirjoittaja on henkilökohtaisen rahoituksen hyvinvointiasiantuntija ja AZUKE Financen perustaja. Lähetä kysymyksesi osoitteeseen fepersonalfinance@expressindia.com

Samankaltaiset artikkelit