Manappuram Finance tähtää monipuolistamiseen; hyödyntää Intian kasvutarinaa, toimitusjohtaja sanoo

Manappuram Finance, finance

Keralassa toimiva kultalainayhtiö Manappuram Finance noudattaa hajauttamisstrategiaa ja on hyvällä tiellä saavuttaakseen tavoitteen, jonka mukaan kulta- ja ei-kultasegmenttien välinen salkun yhdistelmä on 50:50, sanoi yrityksen johtava virkamies.

Vaikka kultalainat ovat edelleen painopistealueena, yritys on edennyt mikrorahoituksen, ajoneuvolainojen, yrityslainojen, hyötyajoneuvojen rahoituksen, MSME-rahoituksen ja asuntorahoituksen parissa entistä aggressiivisemmin.

Manappuram Financen toimitusjohtaja ja johtaja Nandakumar kertoi vuosikertomuksessaan 2023 osakkeenomistajille, että yhtiön käyttöönottama monipuolistamisstrategia on hyödyntää Intian kasvutarinaa.

Useat tutkimukset osoittavat, että Intian tulot asukasta kohden siirtyvät ajan mittaan kohti kehittyneiden maiden liigaa, mikä tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia kehittää uusia tuotteita, jotka on räätälöity vastaamaan kehittyvien asiakkaiden toiveita, hän sanoi.

”Kultalainamme AUM pysyy suurin piirtein ennallaan, kun taas kaikki muut kuin kultavertailut ovat vaikuttaneet hyvin vuoden aikana. Mikrorahoitustytäryhtiö Asirvad Micro Financen AUM ylitti 10 000 rupian virstanpylvään. Ajoneuvorahoitusliiketoiminnan kasvu oli 49,4 prosenttia, ja sen AUM kasvoi 1 640 miljoonasta 2 450 miljoonaan rupiaan maaliskuun 2023 lopussa. Myös asuntorahoituksen AUM kasvoi 29,6 prosenttia, hän sanoi.

Kulta- ja ei-kulta-liiketoiminnan yhdistelmä on tällä hetkellä 56:44.

Yhtiö on 23. tilikaudella 35 500 miljoonan Rs:n konsolidoidulla AUM:lla toiseksi suurin kultalaina-segmentissä toimiva NBFC. Kultalainojen (erillisen) osuus on 19 000 rupioita. Sillä on vahva pantti-intialainen läsnäolo vahvan 5 232 konttorin verkostonsa kautta 28 osavaltiossa ja neljässä liittovaltion alueella, ja se palvelee yli 5,09 miljoonaa aktiivista asiakasta.

Yhtiön ydinliiketoimintaan kultalainoissa oli haasteita, jotka johtuivat NBFC:n välisestä kireästä hintakilpailusta, joka vallitsi suuren osan 23. tilikaudelta ja vaikutti sen kannattavuuteen.

Kultalainaliiketoiminnan osuus oli 67 % konsolidoidusta AUM:sta ja loput 33 % ei-kultaliiketoimintoja, kuten mikrorahoitus, ajoneuvo-, asunto- ja pk-yritysrahoitus. Yhtiön kultalainan AUM laski 2,1 % vuotta aiemmasta 19 740 miljoonaan rupiaan, kun se edellisenä vuonna oli 20,16 0 miljoonaa rupiaa.

Aktiivisia kultalaina-asiakkaita oli 31.3.2023 2,41 miljoonaa. Yrityksen kultalainasalkku kestää äärimmäisen hyvin kullan hinnanvaihteluita, sillä sen keskimääräinen lippukoko on 57 500 rupiaa. Kultalainan LTV oli 60 % 31.3.2023 ja sen kultaomistus 60,14 tonnia tilikaudella 2023. Online kultalaina (OGL) -kirja edusti 50 % kultalainan kokonaismäärästä.

Yhtiön konsolidoidun lainan kokonaismääräksi arvioitiin 28 500 miljoonaa rupiaa tilikaudella 2023. ”Likviditeettipuolella emme ole kohdanneet ongelmia kasvun rahoituksen hankinnassa edes likviditeettikriisin huipulla. Emme odota rahoitushaasteita tulevan suunnitelmiemme tielle ja olemme mukavasti sijoitettu ALM:llemme”, yhtiö sanoi vuosikertomuksessaan.

Samankaltaiset artikkelit