UBS aloittaa osakkeiden takaisinostot uudelleen ja tavoittelee lisää kustannussäästöjä Credit Suissen haltuunotosta – Pankki- ja rahoitusuutisia

UBS

UBS ilmoitti tiistaina aloittavansa osakkeiden takaisinostot uudelleen ja vähentävänsä enemmän kustannussäästöjä integroimalla kaatuneen kilpailijan Credit Suissen, vaikka sen osakkeet laskivat, koska korkeammat kulut johtuivat heikommasta neljännen neljänneksen tuloksesta. Sveitsiläinen pankki sanoi nyt odottavansa 13 miljardin dollarin kustannussäästöjä vuoden 2026 loppuun mennessä, ja noin puolet saavutetaan tänä vuonna, kun aikaisempi tavoite oli yli 10 miljardia dollaria. Puolet säästöistä tulee henkilöstövähennyksistä, pankki sanoi.

Sen jälkeen kun haulikkokauppa julkistettiin viime maaliskuussa – mikä oli ensimmäinen kahden maailmanlaajuisen systeemisesti tärkeän pankin fuusio, UBS on onnistunut välttämään suuria häiriötekijöitä ja nähnyt osakkeensa hinnan hypänneen noin 50%. Pankki julisti integraation ensimmäisen vaiheen. valmistuu tiistaina, mutta matkaa on vielä jäljellä, ja vaikeampia vaiheita on vielä edessä, mukaan lukien tuhansien työpaikkojen menetys ja erilaisten IT-järjestelmien yhdistäminen. UBS:n osakkeet laskivat 2,5 % alkukaupan aikana.

Sveitsiläinen pankki vahvisti keskeiset taloudelliset tavoitteet ja asetti uudet tavoitteet, mukaan lukien varainhoidon tavoitteen kasvattaa sijoitetut varat 5 biljoonaan dollariin vuoteen 2028 mennessä nykyisestä 3,85 biljoonasta dollarista. Analyytikot antoivat tuloksiin haalean vastauksen, vaikka he pitivätkin tervetulleena ehdotettua 27 prosentin korotusta vuoden 2023 osinkoon 0,70 dollariin osakkeelta ja ostojen uudelleen aloittamista.

”Vaikka neljännen vuosineljänneksen tulokset pettyivät kustannuksiin (tulot suurin piirtein linjassa), suurempien bruttosäästöjen kohdistamisen vuoteen 2026 mennessä pitäisi tarjota jonkin verran mukavuutta, että kustannukset pysyvät hallinnassa”, RBC:n analyytikko Anke Reingen sanoi. kirjoitti Keefe, Bruyette & Woodsin analyytikko Thomas Hallett. Credit Suissen käyttöönoton kustannukset saivat maailman suurimman varallisuudenhoitajan kirjaamaan 279 miljoonan dollarin nettotappion neljännellä vuosineljänneksellä, mikä on hieman pienempi kuin yhtiön laatima konsensusarvio 285 miljoonan dollarin tappiosta.

Pankin globaali varainhoitoosasto näki neljännellä vuosineljänneksellä uutta nettomäärää 22 miljardia dollaria, vaikka muutos UBS:n käyttötavoissa vaikeutti vertailua edelliseen vuosineljännekseen. resurssien kurinalaisuutta, ajamme kestävää pitkän aikavälin kasvua ja parempaa tuottoa”, toimitusjohtaja Sergio Ermotti sanoi lausunnossaan.

Osakkeiden takaisinostot, jotka alkavat jopa miljardilla dollarilla vuoden toisella puoliskolla Credit Suissen fuusion jälkeen, ovat kauan odotettu liike. Lainanantajan aiemman 6 miljardin dollarin ohjelman vuodelta 2022 oli alun perin suunniteltu päättyvän maaliskuussa 2024, mutta se keskeytettiin Credit Suissen hankinnan jälkeen. ”Tavoitteemme on, että osakkeiden takaisinostot ylittävät hankintaa edeltäneet tasot vuoteen 2026 mennessä”, pankki sanoi.

UBS:n investointipankin tappio ennen veroja oli 169 miljoonaa dollaria, mutta sen odotetaan palaavan kannattavuuteen ensimmäisellä vuosineljänneksellä ”parantuneen markkinatoiminnan, kasvavan pankkilinjan ja edistyneen integraation ansiosta”. Pankki odottaa myös korkokate henkilökohtaisille ja Yrityspankkitoiminta ja maailmanlaajuinen varallisuudenhoito pysyvät suunnilleen ennallaan ensimmäisellä neljänneksellä, mikä sen mukaan auttaisi parantamaan nettotulosta kaudella.

UBS:n on vielä yhdistettävä juridisia henkilöitä, kun se ottaa vastaan ​​Credit Suissen. Pankin on määrä aloittaa Credit Suisse -asiakkaiden muuttaminen, ja Singaporessa, Hongkongissa ja Luxemburgissa olevat asiakkaat siirretään ensimmäisinä. Huolenaiheena ovat myös mahdolliset kitkat sääntelyviranomaisten kanssa. olla huolissaan Sveitsin talouteen kohdistuvista riskeistä, jos pankki joutuisi vaikeuksiin ja koska se hallitsee keskeisiä alueita, kuten kotimaista kaupallista luotonantoa. UBS:n tase on nyt yli 1,6 biljoonaa dollaria, mikä on lähes kaksi kertaa suurempi kuin Sveitsin talous.

UBS on sanonut, että keskittyminen taseeseensa on harhaanjohtavaa ja lisäsi, että sillä on noin 20 prosenttia kokonaisvarallisuudesta erittäin likvideissä varoissa ja toiset 15 prosenttia pieniriskisissä asuntolainoissa yksityisasiakkaille ja varakkaille asiakkaille.

Samankaltaiset artikkelit