Karur Vysya Bank aikoo pitää brutto-NPA:n alle 2 prosentin tasolla – Pankki- ja rahoitusuutiset

Karur Vysya Bank

Yksityisen sektorin lainanantaja Karur Vysya Bank (KVB) on sanonut, että se aikoo pitää brutto-NPA:n alle 2 %:n tasolla tulevilla vuosineljänneksillä. Pienempien poikkeamien, palautusten ja alaskirjausten vuoksi pankin brutto NPA oli laskenut 1,73 prosenttiin vuoden 24 toisella neljänneksellä ja pankki toivoo trendin jatkuvan.

Ramesh Babu, KVB:n toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja, sanoi tulosneuvottelussa, että pankin lipsahdukset ovat edelleen hallinnassa. Sen bruttopoikkeamat FY24 toisella neljänneksellä olivat alle 1 %.

”Meillä on edelleen negatiivisia nettopoikkeamia, kun otetaan huomioon myös tämän vuosineljänneksen palautukset poistetuista tileistä. Erikoismainintatilimme (SMA) 30 päivää plus koko lainakannasta vuosineljänneksen lopussa on edelleen alle 1 %. Luotamme siihen, että pidämme suhdeluvun jatkossakin alle 1 prosentissa aiempien pyyntöjemme mukaisesti”, hän sanoi.

Pankki pystyi ylläpitämään kasvuvauhtia toisella vuosineljänneksellä, kun sen kokonaisliiketoiminta kasvoi 4 prosenttia ja saavutti 1 53 516 rupian tason. ”Kun kaupallinen ja yritystoiminta oli 6 % edellisestä neljänneksestä, maatalous- ja vähittäiskauppasegmentit ovat kasvaneet 4 %. Jatkuva keskittyminen MSME:hen metro-, kaupunki- ja puolikaupunkialueilla tuki kaupallisen segmentin kasvua. Yritysten tase, jonka kasvu viime vuosineljänneksellä oli vaimeaa, parani tällä (toisella) neljänneksellä korkeampien maksujen ansiosta”, hän sanoi.

KVB:n vähittäiskaupan kasvu oli viime vuosineljänneksen kaltaista ja kasvusta valtaosa on tullut asuntolainoista, sekä asunto- että liiketiloista. Kokonaiskasvu on ripauksen korkeampi kuin sen vuosiohjattu 14 % kasvu ja pankki odottaa trendin jatkuvan hänen mukaansa.

Hän kertoi konttorin laajennuksesta, että suunnitelluista 40 konttorista lähes 25 on avattu ja 15 konttoria avataan pian. ”Yritämme avata suurimman osan konttoreista tällä (kolmannella) vuosineljänneksellä, joten viimeiselle vuosineljännekselle jää vain vähän”, Babu sanoi.

On arvioitu, että eläke-etuuksiin tarvitaan 100 miljoonaa rupiaa pankin palkkatarkistuksen vuoksi. KVB oli toimittanut kuluvan vuosineljänneksen aikana 33 miljoonaa rupiaa ja saldomäärä annetaan kahden seuraavan vuosineljänneksen aikana. Pankin henkilöstökustannukset olisivat 290–300 miljoonaa rupiaa neljännesvuosittain.

Kasvutarina

  • KVB:n brutto-NPA oli laskenut 1,73 prosenttiin vuoden 24 toisella neljänneksellä ja pankki toivoo jatkavansa trendiä
  • Pankki pystyi ylläpitämään kasvuvauhtia toisen vuosineljänneksen aikana, kun sen kokonaisliiketoiminta kasvoi 4 %.
  • KVB:n vähittäiskaupan kasvu oli viime vuosineljänneksen kaltaista ja kasvusta suurin osa on tullut asuntolainoista, sekä asunto- että liiketiloista.

Samankaltaiset artikkelit