NBFC:n väliset yhteislainaussopimukset, pankkien odotetaan nousevan RBI:n töksyn jälkeen – Banking & Finance News

RBI, NBFC, Reserve Bank of India, top news, banking news, latest news, top business news,

Pankkisektorilla odotetaan lisääntyvän yhteislainaussopimukset pankkien ulkopuolisten rahoitusyhtiöiden (NBFC) ja pankkien välillä sen jälkeen, kun Intian keskuspankin (RBI) pääjohtaja Shaktikanta Das pyysi varjopankkeja vähentämään liiallista riippuvuuttaan pankkien rahoituksesta. Pienemmät ja keskikokoiset NBFC:t suosivat yhteislainausta, koska pankkien kautta hankitut varat ovat halvempia kuin varojen kerääminen joukkovelkakirjamarkkinoilta.

”Yhteislainauksessa lainojen hankinnasta vastaavat NBFC:t, kun taas merkintäsitoumukset hoitavat pankit. Joten tämän järjestelyn puitteissa kerättyjä varoja ei pidetä NBFC:n pankkien altistumina”, Shriram Financen varapuheenjohtaja ja NBFC:tä edustavan elimen Finance Industry Development Councilin (FIDC) puheenjohtaja Umesh Revankar kertoi FE:lle. ”Pienemmille NBFC:ille, joilla ei ole suurta tasetta varojen hankkimiseksi joukkovelkakirjalainojen kautta, se on paras ratkaisu hajauttaa rahoituslähdetään”, hän lisäsi.

Pankkien ja NBFC:n välisten lisääntyvien yhteyksien vuoksi RBI:n kuvernööri pyysi viime viikolla NBFC:tä keskittymään laajaan rahoituslähteeseensä.

”Vaikka pankeilla on hyvät pääomat, niiden on jatkuvasti arvioitava altistumistaan ​​NBFC:lle ja yksittäisten NBFC-pankkien altistumista useille pankeille. NBFC:n tulisi puolestaan ​​keskittyä rahoituslähteensä laajaan perustamiseen ja yliriippuvuuden vähentämiseen pankkirahoituksesta”, kuvernööri sanoi puhuessaan FIBAC 2023 -konferenssissa keskiviikkona.

NBFC:n pankkien lainaamisen osuus on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Viimeisten viiden verotuksen aikana NBFC-yhtiöille myönnettyjen pankkilainojen vuotuinen kasvuvauhti oli 18 prosenttia ja syyskuussa 2023 12,3 biljoonaa rupiaa, kun se syyskuussa 2018 oli 5,5 biljoonaa rupiaa, luokituslaitos Crisilin julkaiseman raportin mukaan.

Yhteislainaukseen siirtyminen tarjoaa myös kustannusetua NBFC:lle, koska varojen kerääminen joukkovelkakirjamarkkinoilta on kalliimpaa. – Joukkovelkakirjamarkkinat ovat aina 25-50 peruspistettä kalliimpia kuin pankkien lainananto. Halvempia varoja etsivät NBFC:t valitsevat yhteislainauksen”, sanoi julkisen sektorin pankin treasury-toimintojen johtaja.

Hän lisäsi, että myös pankkialan sääntelyviranomainen on tyytyväinen yhteislainaukseen, koska pankki tekee luoton takaamisen.

Asiantuntijat sanovat, että suurten NBFC-yhtiöiden on helppo hyödyntää velkamarkkinoita, mutta NBFC-yhtiöiden on erittäin vaikeaa kerätä varoja joukkovelkakirjalainojen kautta.

”NBFC-yhtiöillä on rajalliset mahdollisuudet monipuolistaa pääomalähteitään. Yrityslainamarkkinat ovat edelleen vinossa huippuluokituksen saaneiden liikkeeseenlaskijoiden hyväksi, kun taas ulkoiset kaupalliset lainat eivät välttämättä ole kannattava vaihtoehto tässä globaalin korkosyklin vaiheessa”, Debopam Chaudhuri, Piramal Groupin pääekonomisti.

Toinen vaihtoehto NBFC:n rahoituksen hajauttamiseen on sallia useamman tällaisten yritysten paitsi talletukset. ”Talletusten vastaanottolisenssien laajentaminen suuriin NBFC-yhtiöihin, joilla on todistettu kokemus, on myös varteenotettava vaihtoehto. Tämä antaa heille mahdollisuuden kerätä halpoja varoja määräaikaistalletuksilla yleisöltä, joka puolestaan ​​​​voi altistua korkeatuottoisille säästöinstrumenteille”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit