Drone startup Garuda Aerospace suunnittelee listautumisantia kesä-heinäkuussa – IPO-uutisia

IPO, IPO news, market IPO, Indian IPO, Garuda Aerospace IPo

Chennaissa toimiva droneja valmistava start-up Garuda Aerospace aikoo nostaa esilistautumiskierroksen tammikuuhun mennessä ja listata osakkeensa julkisille markkinoille ensi vuoden kesä- tai heinäkuussa, yhtiö kertoi.

”Merkittävien valtion investointien lisääminen maataloussektorille ei ole vain herättänyt kansallista huomiota, vaan se on myös herättänyt kiinnostusta riskipääomarahastoissa, jotka haluavat tukea maatalousdrone-yrityksiä”, tiedotteessa sanotaan.

Krikettipelaaja Mahendra Singh Dhonin tukema yritys hyötyy hallituksen myöntämästä 1 261 miljoonan rupiasta 15 000 kisan-droneen käyttöönottamiseksi eri puolilla maata. Garudalla on useiden osavaltioiden hallitukset, kuten Tamil Nadun, Maharashtran ja Keralan hyväksynnät maatalousdroneilleen myönnettävälle tuelle.

Tuet ovat 40-50 % ja osa hallituksen suurempia toimia droonien käytön edistämiseksi maataloudessa. Nämä droonit auttavat viljelijöitä tunnistamaan sadon terveyden, maaperän analysoinnin, tautien seurannan ja torjunta-aineiden ruiskuttamisen, mikä usein kompensoi työvoimapulaa.

”Nopeutamme IPO-suunnitelmiamme laajentaaksemme toimintaamme, tehostaaksemme tutkimus- ja kehitystyötämme ja palvellaksemme paremmin maatalousyhteisöä”, sanoi perustaja ja toimitusjohtaja Agnishwar Jayaprakash.

Garuda kertoi, että sillä on 55 prosentin markkinaosuus maatalouden drone-teollisuudessa ja se valmistaa myös droneja käytettäväksi ruoan toimittamiseen, puolustusinfrastruktuuriin, aurinkopaneelien puhdistukseen ja valvontaan. Tracxnin tietojen mukaan yhtiön arvo on 250 miljoonaa dollaria, ja se on tähän mennessä kerännyt 27,3 miljoonaa dollaria kuuden rahoituskierroksen aikana sen perustamisesta vuonna 2021.

Lokakuussa yritys sai 25 miljoonan rupian rahoituksen uudella siltakierroksella, jota johtivat Venture Catalysts ja WeFounderCircle täyttääkseen käyttöpääomavaatimukset. Sen muita sijoittajia ovat Ocgrow Group of Companies, Silver Swan Capital ja Claris Capital.

Aiemmin tänä vuonna yritys sai myös 400 Agri Kisan -dronen tilauksen Indian Farmers Fertilizer Cooperative Limitediltä.

Samankaltaiset artikkelit