Hallitus ei todennäköisesti peru arvopaperihuutokauppaa puskurin RBI:n osingon jälkeen – Market News

Following the RBI's announcement on Wednesday of a higher-than-expected dividend of Rs 2.11 trillion for the government, a clarification has emerged.

Hallitus ei todennäköisesti peruuta kuluvan tilikauden ensimmäiselle puoliskolle suunniteltuja valtion arvopapereiden huutokauppoja huolimatta siitä, että se saa ennätyskorvauksen Intian keskuspankilta (RBI). Valtiovarainministeriön virkamiehet ovat kertoneet joukkovelkakirjamarkkinoiden toimijoille, etteivät he aio muuttaa lainasuunnitelmaansa ensimmäisen kuuden kuukauden ajalta.

Sen jälkeen, kun RBI ilmoitti keskiviikkona hallitukselle odotettua suuremmasta 2,11 biljoonan ruplan osinkomäärästä, on selvinnyt. Puskurin osinko herätti joukkovelkakirjakauppiaiden keskuudessa spekulaatioita siitä, että ylimääräinen käteisraha voi saada hallituksen peruuttamaan arvopaperihuutokaupat.

”Ministeerin virkamiehet ovat tehneet selväksi, että hallitus lainaa sen, mitä kalenterista tulee. He eivät ole valmiita puuhailemaan lainaohjelmaansa”, eräs korkea virkamies kertoi FE:lle tavattuaan valtiovarainministeriön virkamiehiä. ”He ajattelevat, että lainaohjelman muuttaminen lähettää väärän signaalin markkinoille – että sanoimme jotain ja teimme jotain muuta”, hän lisäsi.

Hän sanoi, että ministeriön mielestä se ei ehkä ole paras hintaselvitys, ja lisäsi, että huutokauppojen peruuttaminen luo epävarmuutta kauppiaiden keskuudessa.

Keskuspankin aiemmin ilmoittaman kalenterin mukaan hallitus lainaa 7,5 biljoonaa rupiaa kuluvan tilikauden ensimmäisellä puoliskolla, kun taas koko vuodeksi hallitus aikoo lainata 14,13 biljoonaa. RBI:n mukaan 7,5 biljoonan bruttolainanotto toteutetaan 26 viikoittaisessa huutokaupassa, jotka jakautuvat arvopapereihin, joiden maturiteetti on 3, 5, 7, 10, 15, 30, 40 ja 50 vuotta.

Joukkovelkakirjakauppiaat uskovat, että korkeammat osingot saavat hallituksen ostamaan enemmän arvopapereita ja parantavat pankkijärjestelmän likviditeettiä. Pankkiirien mukaan hallitus valitsee takaisinostot likviditeetin lisäämiseksi, kunnes uusi hallitus ottaa vallan kuukauden kuluttua.

Likviditeetin heikkeneminen viilentää lyhyitä korkoja ja laskee yön yli -korot alas, pankkiirit sanovat. Pankkiirit odottavat yön yli -korkojen laskevan repokoron alapuolelle.

”Likviditeetin paranemisen seurauksena yön yli -korkojen, jotka tällä hetkellä liikkuvat repokoron ja MSF-koron välillä, odotetaan vaihtelevan SDF-koron ja repokoron välillä”, sanoi V Ramachandra Reddy, Karur Vysya Bankin treasury-johtaja.

Tiukan likviditeettitilanteen vuoksi yön yli -korot vaihtelevat repokoron (6,5 %) ja Marginal Standing Facility (MSF) -koron (6,75 %) kohdalla. Pysyvän talletusjärjestelmän (SDF) korko on tällä hetkellä 6,25 prosenttia.

”Julkisten menojen valinnan, liikkeessä olevan rahan kausiluonteisen pienenemisen ja tulevien kuukausien indeksivirtojen vuoksi odotettujen sisäänvirtausten ansiosta likviditeetin dynamiikkanäkymät paranevat olennaisesti”, sanoi Rajeev Radhakrishnan, SBI Mutual Fundin korkosijoitusjohtaja. . ”Tämän pitäisi mahdollistaa yön yli -korkojen lähentyminen repokorkoon sekä käyrän jyrkkeneminen”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit