RBI rankaisee ICICI-pankkia, YES-pankkia normirikkomuksista – Banking & Finance News

RBI

Intian keskuspankki (RBI) määräsi maanantaina raharangaistuksen ICICI Bankille ja YES Bankille erilaisten sääntelynormien rikkomisesta, lehdistötiedotteen mukaan.

ICICI Bankille määrättiin 1 miljoonan rupian sakko, koska se määräsi määräaikaisen lainan tietyille tahoille tietyille hankkeille suunniteltujen budjettivarojen sijasta tai korvaamiseksi. Pankki ei tehnyt due diligence -tutkimusta hankkeiden elinkelpoisuudesta ja pankkikelpoisuudesta varmistaakseen, että projekteista saatavat tulot riittävät velanhoitovelvoitteiden hoitamiseen. Lisäksi näiden lainojen takaisinmaksu tehtiin budjettivaroilla, eikä pankki varmistanut, että rahoitusehdotukset koskivat tiettyjä seurattavia hankkeita.

”Toimenpide perustuu säännösten noudattamisen puutteisiin, eikä sillä ole tarkoitus lausua pankin asiakkaidensa kanssa tekemien transaktioiden tai sopimusten pätevyyttä”, keskuspankki sanoi.

RBI määräsi YES-pankille erikseen 91 000 rupiaa sakon, koska se perii maksuja vähimmäissaldon säilyttämättä jättämisestä tietyillä säästötileillä, joiden saldo on riittämätön, ja joidenkin sisäisten tilien avaamisesta ja käyttämisestä asiakkaidensa nimissä luvattomiin tarkoituksiin, kuten pysäköintiin. varat ja asiakastapahtumien reitittäminen.

”Otettuaan huomioon pankin vastauksen ilmoitukseen, henkilökohtaisen kuulemisen aikana antamat suulliset huomautukset ja tutkiessaan sen esittämiä lisäselvityksiä, RBI totesi muun muassa, että seuraavat pankkia vastaan ​​esitetyt syytteet olivat oikeutettuja rahallisen sakon määräämiseen”, säätelijä sanoi.

Samankaltaiset artikkelit