Godrej Consumer Products hyppää 8 %, kun Q4-luvut ylittävät arviot: Ota selvää, mitä välittäjät neuvovat nyt – Market News

Godrej Consumer Products' stock price surged by up to 8%

Tiistain varhaisessa kaupankäynnissä Godrej Consumer Productsin osake nousi jopa 8 %, mikä johtui yhtiön neljännen vuosineljänneksen tuloksesta, joka ylitti analyytikoiden odotukset. Godrej Consumer Productsin osakkeet nousivat huomattavasti, 7,16 % ja saavuttivat NSE:n 52 viikon korkeimman 1 346,70 Rs:n.

Tästä positiivisesta markkinareaktiosta huolimatta FMCG-suuryhtiö raportoi 1 893 miljoonan Rs:n nettotappion 24. vuosineljänneksellä, mikä on vastakohtana 452 miljoonan Rs:n nettovoitolle viime vuoden vastaavana ajanjaksona.

Tämä taantuma johtui ensisijaisesti kertaluonteisesta poikkeuksellisesta 2 376 miljoonan rupian tappiosta maaliskuun vuosineljänneksen aikana, mikä johtui sen Afrikan-liiketoiminnan uudelleenjärjestelystä. Tämän takaiskun keskellä yhtiön liikevaihto 24. vuosineljänneksellä kasvoi kuitenkin huomattavasti, 6 %, ja se nousi 3 385,61 miljardiin edellisen vuoden 3 200,16 miljoonasta.

Lisäksi konsolidoitu volyymi maaliskuussa 2024 päättyneellä vuosineljänneksellä kasvoi voimakkaasti 12 %, mikä johtui Intian liiketoiminnan volyymin 15 % ja Indonesian 12 % kasvusta.

Godrej-kulutustuotteiden välitys

JP Morgan Godrej Consumer Productsista

JP Morgan on säilyttänyt Godrej Consumer Productsin ylipainoluokituksen, jonka tavoitehinta on 1 300 rupiaa. JP Morganin raportin mukaan Intian neljännen vuosineljänneksen volyymikasvu erottuu edelleen, pysyen luokkansa parhaana.

Lisäksi ulkomaiset marginaalit ovat kehittyneet odotettua paremmin, ja Indonesian liikevaihdon marginaalit ovat olleet vakaat osittain kausivaihtelun vuoksi.

Raportissa korostetaan, että kysyntää ja marginaalinäkymiä koskevat kommentit sekä päivitykset tärkeimmistä strategisista aloitteista, kuten uusien tuotteiden lanseerauksista, ovat erittäin tärkeitä varoa.

Jefferies Godrej Kuluttajatuotteet

Jefferiesin tuoreen raportin mukaan yritys on säilyttänyt Godrej Consumer Products -tuotteen Buy-luokituksen ja asettanut tavoitehinnaksi 1 520 Rs.

Raportissa korostetaan, että yhtiön neljännen vuosineljänneksen tulos ylitti arviot ja että käyttökate kasvoi vaikuttavalla 18 %:lla. Tärkeimpiä tunnistettuja positiivisia puolia ovat alan johtava volyymien kasvu, vahva veto Indonesiassa ja vahva käyttökate.

Raportissa kuitenkin todetaan, että kotitalouksien hyönteismyrkkyjen (HI) heikko myynti vaikutti vaimennuksena pitkittyneen talvikauden vuoksi. Siitä huolimatta Jefferies odottaa, että lisäaloitteet, kuten uusien tuotteiden lanseeraus, erityisesti kotitalouksien hyönteismyrkkyjen segmentissä, tukevat etenemistä.

Samankaltaiset artikkelit