Rupia tasainen, kun paikallinen Yhdysvaltain dollarin kysyntä laskee heikompaa dollaria

rupee, indian rupee, rupee vs dollar, rupee vs us dollar,

Intian rupia ei juurikaan muuttunut torstaina, vaikka Aasian kurssit nousivat, kun maahantuojien ja paikallisten öljy-yhtiöiden Yhdysvaltain dollarin kysyntä kompensoi dollarin pehmeyttä. Rupia oli 83,2350 suhteessa Yhdysvaltain dollariin klo 11.30 IST, kun se oli sulkeutunut 83,24:ssä edellisessä istunnossa.

Dollariindeksi laski noin 0,12 % 106,62:een. Aasian valuutat nousivat, ja Korean won nousi eniten. Yhdysvaltain valtion velkasitoumusten korko laski, kun se nousi armottomasti usean vuoden huipulle aiemmin tällä viikolla. 10-vuotisen Treasuryn tuotto noteerattiin viimeksi 4,71 prosentissa 4,88 prosentista, mikä on korkein taso sitten elokuun 2007 keskiviikon.

Ulkomaisten sijoittajien jatkuva myynti voi myös lisätä painetta paikalliseen yksikköön, valtion ylläpitämän pankin valuuttakauppias sanoi. Ulkomaiset sijoittajat katkaisivat kuuden kuukauden ostoputken syyskuussa ja myivät osakkeita yli 1,77 miljardin dollarin arvosta. Rupiaan tulee todennäköisesti ”lisäpäivä sivuttaiskauppaa”, sanoi Dilip Parmar, HDFC Securitiesin valuuttatutkimusanalyytikko. Joillakin tavoilla rupia on jäänyt ”ulkomaisten sijoittajien ja RBI:n väliseen köydenvetoon”, Parmar lisäsi.

RBI on rutiininomaisesti puuttunut asiaan tukeakseen rupiaa ja estääkseen etenemisen kohti ennätysalhaa. Valuutta saavutti eliniän alimman 83,29:n lokakuussa 2022. Rupia todennäköisesti nousee vain maltillisesti ja pysyy edelleen noin 83,00/USD:n tasolla yhden tai kolmen kuukauden ajan, koska RBI:n väliintulon nähdään pitävän yksikköä tiukassa vaihteluvälissä. Reutersin kysely. Nyt keskitytään RBI:n rahapoliittiseen päätökseen, joka on määrä tehdä perjantaina. Keskuspankin odotetaan pitävän korot ennallaan.

Samankaltaiset artikkelit