”RBI:n on harkittava digitaalisten pankkien lisenssien myöntämistä fintechille”, sanoo MobiKwikin perustaja

Mobiwik, Mobkwi co-founder, Mobikwik Upasana Taku, Upasana Taku, Upasana Taku interview

Intian keskuspankin (RBI) on harkittava digitaalisen pankkitoiminnan lisenssien myöntämistä fintechille, koska se auttaisi lisäämään rahoituspalvelujen saatavuutta, sanoo MobiKwikin perustaja ja operatiivinen johtaja Upasana Taku. Hän kertoo Ajay Ramanathanille, että yhtiö voi nyt olla vain 12 kuukauden päässä listautumisannista.

Edellisen tilikauden liikevaihto oli noin 560 miljoonaa ruplaa. Olemme julkaisseet 385 miljoonan ruplan tuloja 24. tilikauden ensimmäisellä puoliskolla. Se on siis melko vahva 50-60 % kasvu viime vuoden ensimmäisestä puoliskosta. Yleisesti ottaen odotamme vastaavan määrän. Voit varmasti olettaa, että teemme yhtä paljon kuin olemme jo tehneet. Jatkamme myös 15-20 % kuukausittaista kasvua seuraavan kuuden kuukauden ajan. Meille tärkeintä ei ole vain vahvan liikevaihdon kasvun lisäksi myös kestävä kasvu. Tämä tarkoittaa, että olemme erittäin keskittyneet kannattavuuteen joka vuosineljänneksellä. Olemme oppineet viimeisen kahden vuoden aikana, että sinun on osoitettava kasvua kannattavasti. Odotamme kaksinumeroisen tuloksen vuosina 2024-2025.

Luonne, jossa rakennamme yritystämme, on paljon enemmän sopusoinnussa julkisten markkinoiden ja vähemmän yksityisten markkinoiden kanssa. Kyllä, seuraamme markkinoita ja varaamme myös ahkerasti näitä kannattavia neljänneksiä. Kannattavuus on mielestäni erittäin tärkeää julkisten markkinoiden sijoittajien luottamuksen voittamiseksi. Kun mielestämme olemme tehneet tarpeeksi työtä ja osoittaneet tarpeeksi kannattavaa kasvua, harkitsemme listautumisantia. Luulen, että tarkastelemme mahdollisuutta seuraavan 12 kuukauden aikana.

Se, että RBI on osoittanut luottamusta fintechin kykyyn sulautua pankin kanssa ja hoitaa sitä, on myönteinen asia. Digitaaliset maksut ovat saavuttaneet vain 350 miljoonaa yksilöllistä intialaista. Ehkä sääntelyviranomaisen on korkea aika alkaa miettimään digitaalista pankkilisenssiä tai avointa pankkilisenssiä, joka on olemassa monilla muilla kehittyvillä ja kehittyneillä markkinoilla. On olemassa todellisia lisenssejä, joiden avulla voit johtaa ja hoitaa pankkia ilman konttoria. Intialla ei tietenkään ole vielä tällaista lisenssiä. Haluaisin ehdottomasti, että enemmän ihmisiä hallituksessa ja sääntely-ajatushautoissa alkaisi ajatella tähän suuntaan.

Samankaltaiset artikkelit