Terraform Labsin toinen perustaja Do Kwon jättää US SEC:n petosoikeudenkäynnin alkamatta – Digital Transformation News

Reportedly, SEC said Terraform and Kwon deceived investors about the stability of TerraUSD

Kryptovaluuttayrittäjä Do Kwon jää todennäköisesti väliin ainakin 25. maaliskuuta järjestettävän US Securities and Exchange Commissionin petossyytteiden siviilioikeudenkäynnin alun, koska hänen luovuttamisensa Montenegrosta viivästyi, hänen asianajajansa sanoi maanantaina.

Manhattanin liittovaltion tuomioistuimeen jätetyssä kirjeessä Kwonin asianajaja David Patton sanoi, että Kwon ei yritä lykätä oikeudenkäyntiä huolimatta siitä, milloin hänet lopulta luovutetaan. Patton oli tehnyt vastaavan lupauksen tammikuussa. SEC haastoi Kwonin ja hänen yrityksensä Terraform Labsin oikeuteen viime helmikuussa TerraUSD- ja Luna- kryptovaluuttojen romahduksesta toukokuussa 2022, mikä viranomaisten mukaan aiheutti noin 40 miljardin dollarin tappiot kryptomarkkinoilla.

SEC sanoi, että Terraform ja Kwon pettivät sijoittajia TerraUSD:n, ”stabiilin kolikon” vakaudesta, joka on suunniteltu ylläpitämään vakiohinta 1 dollaria, ja siitä, kuinka suosittu korealainen mobiilimaksusovellus käytti Terraform-lohkoketjua maksutapahtumien selvittämiseen. Kwon on kiistänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin. Häntä vastaan ​​on myös asetettu Yhdysvaltojen rikossyytteitä, ja hänet on pidetty vangittuna Montenegrossa viime maaliskuun pidätyksestä lähtien. Viime viikolla Montenegron pääkaupungissa Podgoricassa tuomioistuin sanoi, että Kwon pitäisi luovuttaa Yhdysvaltoihin hänen kotimaisen Etelä-Korean sijaan.

Kwon valittaa päätöksestä, joka hänen paikallisen asianajajansa Goran Rodicin mukaan perustui ”virheelliseen” tietoon, jonka mukaan Yhdysvaltain luovutuspyyntö saapui ensin. Pattonin kirjeeseen liitetyssä julistuksessa Rodic sanoi, että Montenegron oikeudenkäynti on kestänyt paljon odotettua kauemmin, koska siellä alemman tuomioistuimen ”lukuisia odottamattomia virheitä” teki. Rodic sanoi, ettei hän odottanut Kwonin luovuttavan missään ennen maaliskuun loppua.

Joulukuussa SEC-tapausta valvova Yhdysvaltain piirituomari Jed Rakoff sanoi, että Terraform ja Kwon rikkoivat Yhdysvaltain lakia jättämällä rekisteröimättä TerraUSD:n ja Lunan.

Samankaltaiset artikkelit