Fintech-yritys Fibe keräsi 90 miljoonaa dollaria E-sarjan kierroksella

FinTech

Punessa toimiva Fintech-yritys Fibe on kerännyt 90 miljoonaa dollaria E-sarjan kierroksella, jota johtivat TR Capital, Trifecta Capital ja Amara Partners. Sen nykyiset sijoittajat TPG Rise Fund, Norwest Venture Partners, Eight Roads Ventures ja Chiratae Ventures osallistuivat myös kierrokseen, joka sisälsi sekä ensisijaisia ​​että toissijaisia ​​transaktioita.

Akshay Mehrotran ja Ashish Goyalin vuonna 2015 perustama Fibe (silloin EarlySalary) on tähän mennessä kerännyt lähes 199 miljoonaa dollaria, kaikki ensisijainen rahoitus.

Yritys on yksi johtavista kuluttajaluottojen segmentissä henkilökohtaisilla laina- ja vaikutuslainoillaan, joihin kuuluvat muun muassa terveydenhuoltolainat, edtech-lainat, vakuutusrahoitus ja koulumaksurahoitus. Lainateknologiaan ja riskienhallintajärjestelmiin keskittyneenä Fibe on pystynyt tarjoamaan kuluttajille alhaisempia luottokustannuksia. Brändi lanseerasi äskettäin myös maan ensimmäisen lukemattoman yhteisbrändätyn luottokortin.

Fibe siirtyy tyypillisen rahoitusratkaisujen tarjoajan ulkopuolelle, ja se etenee nopeasti myös vaikutuslaina-segmentissään ja ottaa uuden rahaston käyttöön liiketoiminnan laajentamiseen ja markkinoiden tavoittamiseen sekä kuroi räätälöityjä tuotteita koko vaikutuslainaportfoliossaan.

Mehrotra, yksi Fiben perustajista ja toimitusjohtaja, sanoi, että uuden pääoman lisääminen ei ruokkisi kasvua ja edistäisi vastuullisen luotonannon ja lainanoton kulttuuria. ”Tällä uudella pääomasijoituksella olemme valmiita laajentamaan ulottuvuuttamme, vahvistamaan teknologista infrastruktuuriamme ja syventämään vaikutustamme kaikkialla Intiassa”, Mehrotra sanoi.

Ashish Goyal, yksi Fiben perustajista ja talousjohtaja, kertoi, että yhtiö on viime vuosina tuonut markkinoille useita rahoitusratkaisuja terveydenhuoltoon, vakuutuksiin ja koulutukseen henkilökohtaisen peruslainatarjonnan lisäksi. Uudet varat käytetään Fiben olemassa olevien tuotelinjojen vahvistamiseen, hän sanoi.

Fibe aikoo kasvaa 5 000-6 000 miljoonan AUM:n tasolle tällä verolla. Maksut olivat viime vuonna 10 000 miljoonaa euroa. Yhtiö toimii vakuudettomassa segmentissä ja sen toistoprosentti on 91 %. He ovat vähentäneet altistumista pienemmille lippukokoisille lainoille, alkaneet ottaa laadukkaampia asiakkaita ja rakentaneet kumppanuuksia, mikä auttoi heitä pitämään koko salkun terveenä, Goyal sanoi. Fibe on tuottanut voittoa ja ollut kannattava 12 vuosineljänneksen ajan. Lähes 40 % Fiben lainoista on yhteislainauksessa 8-10 suuren NBFC-kumppanin kanssa. Laina-aika on noussut kuukaudesta aiemmasta kuuteen kuukauteen, keskimääräinen lippukoko on pudonnut 20 000:sta 60 000:een ja keskimääräinen EMI oli noin 7 000.

Fibellä on 33 lainanantajaa, ja se kerää rahaa myös HNI:iltä ja NCD:iltä. Fibe oli kerännyt 400 miljardia tilikaudella 24 velalla.

Samankaltaiset artikkelit