Intia neuvottelee tällä hetkellä kaupan helpottamista koskevasta sopimuksesta 10 maan kanssa: CBIC:n puheenjohtaja – Economy News

trade

Kauppiaiden tulliselvityksen nopeuttamiseksi Intia neuvottelee parhaillaan vastavuoroista tunnustamista koskevista sopimuksista (MRA) 10 maan kanssa, epäsuorien verojen ja tullien keskuslautakunnan (CBIC) puheenjohtaja Sanjay Agarwal sanoi puhuessaan ”Kansainvälisessä tullipäivässä 2024” New Delhi lauantaina.

MRA on järjestely, jonka tarkoituksena on tarjota molempien allekirjoittaneiden valtuutetuille ja luotettaville viejille vastavuoroisia etuja tuojamaan tulliviranomaisten suorittamassa tavaroiden tulliselvityksessä. Tällä hetkellä Intialla on toimivia vastavuoroisia tunnustamissopimuksia neljän maan kanssa, mukaan lukien Yhdysvallat, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Australia.

Valtuutettujen taloudellisten toimijoiden (AEO) tunnustaminen useiden osapuolten toimesta on olennainen osa Maailman tullijärjestön SAFE-standardikehystä. Tämän kehyksen tavoitteena on tehostaa ja virtaviivaistaa maailmanlaajuista kauppaa vahvistamalla toimitusketjun turvallisuutta päästä päähän ja samalla edistämällä kaupan helpottamista maailmanlaajuisesti.

Samassa tilaisuudessa valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman sanoi kirjallisessa viestissä, että tulliosaston aloitteita, kuten Faceless Assessment ja Single Window Clearance, on kehitettävä kaupan kasvun yleistavoitteen mukaisesti, koska jokaisen kumppanin on tehtävä yhteistyötä auttaakseen Intian BKT:tä. ylittää 5 biljoonaa dollaria vuoteen 2027-28 mennessä.

Monien tulliosaston aloitteiden, kuten suoran satamatoimituksen, yhden ikkunan tulliselvityksen ja AEO-järjestelmän, on kehitettävä kaupan ja liiketoiminnan kasvun yleistavoitteen mukaisesti, hän sanoi.

Vuonna 2016 toteutettiin Tullin kaupan helpottamiseksi tarkoitettu SWIFT-hanke, jonka tavoitteena on tehostaa maahantuojien prosesseja poistamalla erillisten ilmoitusten tarve valtion virastojen kanssa.

SWIFT antaa maahantuojille ja viejille mahdollisuuden jättää tulliselvitysasiakirjansa verkossa vain yhteen paikkaan. Tarvittavat luvat muilta sääntelyviranomaisilta hankitaan verkossa ilman, että elinkeinonharjoittajan tarvitsee ottaa yhteyttä näihin virastoihin erikseen.

Jotkut valtion virastot eivät kuitenkaan ole vieläkään integroineet järjestelmiään SWIFTiin. ”Kehottaisin muita PGA:ita automatisoimaan järjestelmänsä ja integroimaan sen SWIFTiin nopeasti kauppiaiden hyödyksi”, sanoi tulojen sihteeri Sanjay Malhotra tapahtumassa.

Malhotra sanoi lisäksi, että hallituksen on tehtävä enemmän parantaakseen tullijärjestelmää teknologian avulla. ”Kaikki Tullin prosessit tulee automatisoida. Tällä tarkoitan, että kaikki maksut, kaikki arvioinnit, palautukset, vuorovaikutus kaupan kanssa…kaikki pitäisi automatisoida”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit