Välitystulos positiivinen HPCL:ssä, odottaa marginaalin paranevan jatkossa; Lue miksi – Market News

Hindustan Petroleum

Välitysyhtiö ICICI Securities on nostanut Hindustan Petroleumin osakkeen tavoitehinnan 625 ruplaan osakkeelta aiemmasta 555 rupiasta. Välitysyritys on säilyttänyt osakkeen ”Osta”-luokituksen.

ICICI Securitiesin mukaan yhtiön arvostukset ovat edelleen houkuttelevilla tasoilla eivätkä täysin heijasta yhtiön mittakaavan ja tulosprofiilin rakenteellisia muutoksia seuraavien kolmen vuoden aikana.

Aiemmin öljy- ja maakaasuministeriö leikkasi bensiinin ja dieselin 2 rupiaa litralta kaikkialla maassa. Tämä hinnanalennus jää kokonaan öljymarkkinointiyhtiöiden maksettavaksi.

Välitys on sitä mieltä, että yhtiön bruttokate on 3,2 Rs/litra ja nettomarginaali 1,7 Rs/litra tilikaudella 2025. ”…korkeamman jalostuskapasiteetin (Vizag) ja lisäyksen yhdistelmä petchem (Rajasthan) luo vahvan vauhdin HPCL:lle seuraavien 2-3 vuoden aikana”, sanoi ICICI Securities.

Toinen välitysyritys, Antique Stock Broking, sanoi, että päätös pudotti vähittäiskaupan bruttomarginaalin 2,8 rupiaan litralta 4,5 rupiasta litralta. Hintakorjaus kuitenkin jatkuu vaalien jälkeen. Tutkimusraportissa Antique sanoi, että avoimet koordinointimenetelmät normalisoivat marginaalit 25/26 tilikauden aikana ja ne pysyvät positiivisina alalla, ja HPCL on vertailukelpoisten joukossa.

”Emme kuitenkaan odota marginaalin jäävän pysyväksi ja uskomme, että vähittäismyyntihintojen tarkistukset jatkuvat vaalien jälkeen, kuten vuosien aikana on havaittu. Vuotuisten keskimääräisten markkinointimarginaalien pitäisi vakiintua lyhyen aikavälin volatiliteetista huolimatta”, Antique sanoi.

Samankaltaiset artikkelit