M1xchange aikoo kaksinkertaistaa liiketoimintansa 24. tilikaudella – Banking & Finance News

rbi

M1xchange, yksi kolmesta Intian keskuspankin (RBI) tunnustamasta verkkolaskujen diskonttaus- ja rahoitusalustasta, tavoittelee lähes 45 000 rupian läpimenoarvoa kuluvalla tilikaudella, mikä on yli 23 100 miljoonaa rupiaa vuonna 23, toimitusjohtaja Sundeep Mohindru kertoi FE:lle. Suorituskyky on TReDS-alustalla diskontattujen tai rahoitettujen laskujen kokonaisarvo.

Mohindru kertoo, että tällä hetkellä lähes 60 pankkia ja ei-pankkirahoitusyhtiötä (NBFC) on Trade Receivables Discounting System (TReDS) -alustalla, joka rahoittaa ja diskontaa lähes 25 000 mikro-, pk-yrityksen (MSME) laskuja. Sillä on myös alustalla 1 300 rekisteröityä pienten ja keskisuurten yritysten yritysasiakasta. Pk-yritysten ja yritysten määrä kaksinkertaistuu nykyisessä verotuksessa, Mohindru sanoi.

Vaikka suuret pankit, kuten State Bank of India, HDFC Bank, Bank of Baroda ja NBFC:t, kuten Tata Capital ja Cholamandalam Finance, ovat mukana pörssissä, kolme suurinta lainanantajaa, jotka ovat aktiivisimpia alustalla ja mahdollistavat rahoituksen, alentaen lähes 4 000 miljardia rupiaa. SBI, Canara Bank ja Bank of India ovat alustalla 5 000 miljoonan rupiaan laskuja.

Mohindru sanoi, että tällä hetkellä MSME:ltä voidaan veloittaa jopa 18–24 prosentin vuotuinen korko, jos se ei tarjoa vakuuksia lainanantajille ja NBFC:lle lainoille. TReDS-alustojen ostajat ja myyjät voivat kuitenkin saada rahoitusta 7–11 % vuodessa, koska riski on verrattu suuremman yrityksen taseeseen.

”Esimerkiksi jos MSME toimittaa tavaroita ja palveluita Mother Dairylle ja jos Mother Dairy saa rahoitusta 7–8 %, niin minä (MSME) olen Mother Dairyn toimittaja, saan myös rahoitukseni hoidettua. 7-8 %. Näin tuote rakentuu ja siksi rahoituskustannukset ovat erittäin alhaiset, Mohindru sanoi.

Laajentaakseen TReDS-alustojen liiketoiminnan laajuutta ja turvallisuusnäkökohtia RBI salli kesäkuussa vakuutusyhtiöiden osallistua tällaisille alustoille. Vakuutusyhtiöiden tulo lohduttaa lainanantajia takaisinmaksutakuulla maksuhäiriöiden varalta, Mohindru sanoo ja lisää, että muutama vakuutusyhtiö voi liittyä TReDS-alustoille heti Q3FY24:n jälkeen.

Lopuksi, M1Xchangen kokonaistulot nousevat 50–55 miljoonaan rupiaan vuonna 24 30 miljardista rupioista vuonna 23, hän sanoi, kun taas alimman tason odotetaan kasvavan kolme-neljä kertaa nykyisen verotuksen aikana 1,5 miljoonasta 23:sta.

Samankaltaiset artikkelit