Vi:n mega FPO todennäköisesti pitää osakekurssit hiljaisena – Market News

Vodafone Idea, Vodafone Idea news, Vodafone Idea FPO, market news

Vodafone Idean 18 000 miljoonan rupiaan julkisen jatkotarjouksen (FPO), joka on kaikkien aikojen suurin Intian osakemarkkinoille osunut tarjous, odotetaan pitävän osakekurssin hiljaisena lähitulevaisuudessa, koska markkinoille tulee suuri määrä uusia osakkeita. asiantuntijoita.

FPO on osa rahapulassa olevan yrityksen suunnitelmaa kerätä 45 000 miljoonaa rupiaa velkojen ja pääoman avulla, kun se kamppailee velkojen takaisinmaksussa ja investoimalla palveluidensa parantamiseen tilaajien vaihtuvuuden pysäyttämiseksi. FPO avautuu merkinnälle 18. huhtikuuta ja sulkeutuu 22. huhtikuuta, kun taas ankkurisijoittajien tarjousten odotetaan saapuvan 16. huhtikuuta.

Liikkeeseenlaskun kauppapankkiirit ovat SBI Capital Markets, Jefferies ja Axis Capital.

Reagoi FPO:n ilmoitukseen, Vodafone Idean osakkeet putosivat noin 5 % päivänsisäisesti perjantaina ja saavuttivat lähes kahden kuukauden alimman tason 12,25 rupiaan. Osake kuitenkin toipui, kun raporttien mukaan GQG Partners ja SBI Mutual Fund voivat sijoittaa jopa 800 miljoonaa dollaria (noin 6 500 rupiaa). Tämän seurauksena osake päätyi noin 2 % nousuun 13,2 rupiaan osakkeelta.

Suuret FPO:t ovat olleet melko harvinaisia ​​viimeisen vuosikymmenen aikana. Esimerkiksi viimeisen vuosikymmenen aikana oli vain kaksi FPO:ta, yksi YES Bank of Rs 15 000 crore vuonna 21 ja toinen Ruchi Soya vuonna 22.

Vaikka tästä tulee Intian kaikkien aikojen suurin FPO, markkinaosapuolet uskovat, että jatkuva rahoituksen tarve saattaa myös pitää osakkeen paineen alaisena. Yritys on antanut FPO:lle 10-11 rupiaa hintaluokituksen. Hintaluokan yläpäässä emissio oli noin 15 %:n alennuksella osakkeen keskiviikon päätöskurssiin nähden.

Erään huippuvälitysyrityksen analyytikko sanoi, että yrityksellä on todennäköisesti institutionaalisilta sijoittajilta sitoumuksia FPO:lle, koska kysymys ei välttämättä saa vahvaa vastausta yksityissijoittajilta, koska Vi India on tappiollinen yritys ja FPO-hinnan alennus ei ole kovin suuri. .

Osake on laskenut 85 % vuodesta 2016 noin 85 rupiasta televiestintäalan merkittävässä kilpailussa Reliance Jio Infocommin tulon jälkeen. Vodafone Idea on menettänyt tilaajia joka kuukausi, ja sen ARPU on myös huomattavasti pienempi verrattuna sen suurempiin kilpailijoihin Bharti Airteliin ja Reliance Jioon.

SBICAPS Securitiesin osaketutkimuksen johtaja Sunny Agrawal sanoi, että hänen näkemyksensä osakkeesta on neutraali FPO:sta huolimatta. Markkinatoimijat odottavat osakkeen pysyvän 10-14 rupiassa lähes keskipitkällä aikavälillä.

Tuoreessa raportissa CLSA asetti osakkeen tavoitehinnaksi 5 rupiaa myyntiluokituksen kanssa. ”Capexin ja 5G:n käyttöönoton lisäksi Vodafone Idea kohtaa rahoituskriisin FY26CL:ssä, kun vuotuiset taajuus- ja AGR-maksut 4 miljardia dollaria vuodessa erääntyvät, ellei hallitus muunna velan pääomaa osakepääomaan moratorion päätyttyä”, CLSA sanoi.

Analyytikot uskovat, että Vodafone Idean osakekurssin kääntyminen on mahdollista vain tariffien nousun ja vakaan tilaajamäärän avulla. Agrawal sanoi, että odotukset tariffien korotuksista vaalien jälkeen antavat sijoittajille varmuuden siitä, että asiat eivät mene alamäkeen alalle tai yritykselle.

Samankaltaiset artikkelit