Spot Bitcoin ETF:t nostavat lähes 2 miljardia dollaria kolmen ensimmäisen kaupankäyntipäivän aikana – Digital Transformation News

Reportedly, Bitcoin is down more than eight percent since January 11

Uusi erä yhdysvaltalaisia ​​bitcoin-pörssillä noteerattuja rahastoja (ETF) on herättänyt suurta sijoittajien kiinnostusta, vaikka on epäselvää, pystyvätkö ne ylläpitämään tulon vauhtia tulevina viikkoina. Sijoittajat ovat sijoittaneet 1,9 miljardia dollaria yhdeksään uuteen pörssinoteeratuun rahastoon, jotka seuraavat bitcoinin spot-hintaa kolmen ensimmäisen kaupankäyntipäivän aikana, liikkeeseenlaskijoiden ja analyytikoiden tiedot osoittivat, ja rahastojättiläiset BlackRock ja Fidelity vetivät leijonan osan virroista.

Yhdeksän rahaston kollektiiviset virrat ylittivät julkaisun jälkeiset virrat ProShares Bitcoin Strategy ETF:ään, joka nosti ennätysmäärät 1,2 miljardia dollaria kolmen ensimmäisen kaupankäyntipäivän aikana vuoden 2021 julkaisun jälkeen. SPDR Gold Shares ETF keräsi 1,13 miljardia dollaria kolmen ensimmäisen päivän aikana vuoden 2004 käynnistämisen jälkeen. Investoinnit kauan odotettuihin ETF-rahastoihin, jotka aloitettiin tammikuun 11. päivänä, päivä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitean (SEC) hyväksyntä oli saatu, jäivät alle aggressiivisimpien miljardien dollarien arvioiden ensimmäisen päivän virroista.

Markkinaosapuolet sanoivat, että jää nähtäväksi, missä määrin pahamaineisen epävakaa kryptovaluuttaa seuraavat rahastot houkuttelevat vähittäis- ja institutionaalisia sijoittajia ja mitkä liikkeeseenlaskijat tulevat liikkeelle. Jotkut nousevat analyytikot ovat sanoneet, että virrat voivat nousta 50–100 miljardiin dollariin vuoden loppuun mennessä. Bitcoin on laskenut yli 8 % tammikuun 11. päivän jälkeen sen jälkeen, kun viime kuukausina on odotettu, että ETF:t saisivat vihdoin SEC:n nyökkäyksen.

”Toistaiseksi lanseeraukset ovat melkein vastanneet hypeä”, sanoi Strategasin ETF-analyytikko Todd Sohn. ”Seuraava kysymys on, mikä on heidän viipymisvoimansa? Miltä nuo virrat näyttävät kuuden kuukauden tai kuuden vuoden kuluttua?” Toistaiseksi alhaisemmat palkkiot ja nimentuntemus näyttävät olevan avaintekijöitä sijoittajien houkuttelemisessa. Varainhoitojätti BlackRockin iShares Bitcoin Trust ETF on kerännyt yli 700 miljoonaa dollaria, kun taas Fidelityn Wise Origin Bitcoin Fund on ylittänyt 500 miljoonaa dollaria kryptovaluuttojen tutkimus- ja analyysiyrityksen BitMEX Researchin mukaan.

Yhdeksän liikkeeseenlaskijan palkkiot – ennen luopumista – vaihtelevat alimmasta 0,19 prosentista korkeimpaan 0,39 prosenttiin.

BlackRock veloittaa 0,12 %:n maksun ensimmäisestä 5 miljardin dollarin omaisuudesta ja ensimmäiseltä 12 kuukauden kaupankäynniltä. Sen jälkeen maksu nousee 0,25 prosenttiin. Fidelity veloittaa aluksi nollaa ja nousee 0,25 prosenttiin heinäkuun 31. päivän jälkeen. Nämä maksut ovat silti alle puolet Morningstar Inc:n laskemasta ETF:n keskimääräisestä 0,54 prosentin maksusta.

”Palkkiot ovat selvästi avaintekijä menestykselle”, sanoi Sui Chung, CF Benchmarksin toimitusjohtaja, joka tarjoaa indeksin, jota vastaan ​​kuutta uutta ETF:ää mitataan. ”Malempia hallinnointipalkkioita perivät tekevät itsestään yllättäen houkuttelevampia kollegoihinsa verrattuna. Brändin tunnettuus on toinen keskeinen näkökohta.”

Vaikka BlackRock ja Fidelity ovat dominoineet tuloja, muut liikkeeseenlaskijat, joilla on vahva brändi kryptovaluuttojen ystävien keskuudessa, eivät ole kovin paljon jäljessä. Sekä Bitwise että Ark Investmentsin ja 21Sharesin yhteisyritys luopuvat aluksi maksuista. Bitwise sanoi, että sen tulovirta oli kolmen ensimmäisen päivän aikana yhteensä 305,5 miljoonaa dollaria, kun taas Ark/21Shares ETF:llä on ollut lähes 230 miljoonaa dollaria BitMEXin mukaan.

Sitä vastoin Grayscale Bitcoin Trust, jonka palkkio on 1,5%, on nähnyt ulosvirtauksen tässä kuussa. Trust muutettiin ETF:ksi samalla, kun muut ETF:t lanseerattiin, ja se on nähnyt 1,16 miljardin dollarin ulosvirtauksen kolmen ensimmäisen kaupankäyntipäivän aikana, BitMEXin tiedot osoittivat. Paul Karger, boutique-varainhoidon neuvontayrityksen Twin Focuksen perustaja, sanoo, että jotkut hänen asiakkaistaan ​​ovat myymässä GBTC-osuuksiaan ja siirtymässä halvempiin uusiin ETF-rahastoihin. ”Näemme siirtyvän GBTC:stä uusiin, halvempiin ETF-rahastoihin, ja jotkut asiakkaat sijoittavat enemmän rahaa työhön halvemmissa vaihtoehdoissa”, hän sanoi.

Grayscalen edustajat eivät heti kommentoineet. Toimitusjohtaja Michael Sonnenshein puhui Bloombergille keskiviikkona Davosissa, että vaikka palkkiot otetaan huomioon, sijoittajien tulisi tarkastella myös tuotteen kokoa, likviditeettiä ja saavutuksia. Rahastojen seuraava este on todennäköisesti osoittaa kykynsä saada institutionaalisten sijoittajien, kuten eläkerahastojen, ja sijoitusneuvojien hyväksyntää.

”Kysymys siitä, mitä näille tehdä portfoliossa, on tukahdutettu moniin uusien tuotteiden debyyttiä ympäröivään meluun”, Galaxy Digitalin omaisuudenhallinnan johtaja Steve Kurz sanoi ennen julkaisua. Galaxy on tehnyt yhteistyötä Invescon kanssa lanseeratakseen Invesco Galaxy Bitcoin ETF:n, yhden yhdeksästä uudesta spot-bitcoin-ETF:stä. Prosessi, jossa keskustellaan siitä, millainen allokaatio on sopiva ja kuinka spot-bitcoin-ETF:t ”työskentelevät mallisalkkuihin, tulee keskittymään seuraavan kuuden kuukauden aikana”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit