Yksityispankkien osuus talletuksista nousee 34 prosenttiin – Banking & Finance News

rupee, india,

Yksityisen sektorin pankkien osuus talletuksista on noussut 34 prosenttiin joulukuusta 2023, kun se vuoden 2017–2018 lopussa oli 25 prosenttia, mikä on aggressiivisen korkotarjonnan ja parantuneen asiakassuhteen hallinnan ansiosta. Intian keskuspankin tietojen mukaan julkisen sektorin pankkien osuus avaruudessa on laskenut 59 prosenttiin tilikauden 2017-2018 lopun 66 prosentista.

Yksityisten pankkien kyky nostaa nopeasti kiinteiden talletusten korkoja on auttanut niitä kasvattamaan osuuttaan kokonaistalletuksista, pankkiirit kertovat.

”Koska yksityisen sektorin pankkien varallisuuden kasvu oli julkisia pankkeja nopeampaa, myös talletusten tarve oli ensiksi mainituilla suurempi. Vahvien suhdemalliensa ansiosta yksityiset pankit reagoivat nopeasti nouseviin talletuskiireisiin ja säätelivät korkoja saadakseen suuremman osuuden kiinteistä talletuksista”, Virat Diwanji, Kotak Mahindra Bankin konserninjohtaja ja kuluttajapankin johtaja, kertoi FE:lle. ”Helppo asiointi yksityispankkien mobiilisovelluksilla auttoi myös kiinteiden talletusten sujuvaa avaamista.”

Yksityisillä pankeilla on parempi strategia korkojen, toimikauden ja toteuttamisen helppouden suhteen houkutellakseen asiakkaita, mikä johti korkeampiin kiinteisiin talletuksiin, Diwanji sanoi.

Yksityiset lainanantajat eivät ole vain kasvattaneet osuuttaan kaikista talletuksista, vaan ne ovat myös keränneet talletuksia nopeammin kuin julkiset lainat. Yksityisten pankkien talletukset kasvoivat 135 prosenttia 68,4 biljoonaan rupiaan joulukuussa 2023 maaliskuun 2018 29 biljoonasta ruplaasta. Julkisen sektorin pankit lisäsivät talletuksiaan 40 prosenttia 116,5 biljoonaan rupiaan joulukuun lopussa 76,5 biljoonasta maaliskuuta 2018.

Sen lisäksi, että yksityiset lainanantajat ovat tarjonneet korkeampia talletuskorkoja, ne ovat varmistaneet pankkitapahtumien tekemisen helpon teknologian avulla, sanovat pankkiirit.

”Tänään useimmilla yksityispankeilla on erittäin tehokkaat mobiilipankkisovellukset. Käyttökokemus on paljon parempi, minkä ansiosta asiakkaat voivat hoitaa pankkiasioita nopeammin ja vaivattomasti, sanoi yksityispankin johtava virkamies. ”Tämä on auttanut yksityisiä pankkeja saamaan markkinaosuutta metrokaupungeissa ja kaupunkialueilla.”

Yksityispankkien keskittyminen asiakassuhteiden parantamiseen on myös auttanut niitä keräämään talletuksia.

”Julkisen sektorin pankkien roolia ei voida sivuuttaa taloudellisessa osallisuudessa. Julkisen sektorin pankit palvelevat monenlaisia ​​asiakkaita kaupungeissa, taajamissa ja maaseudulla”, kertoo julkisen sektorin pankin johtava virkamies. – Tarvitaan kuitenkin nopeaa päätöksentekoa.

Samankaltaiset artikkelit