Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman arvostaa SBI:tä onnistuneesta Lankan ja Intian rupia-kaupan käynnistämisestä – Pankki- ja rahoitusuutisia

Finance Minister Nirmala Sitharaman, Nirmala Sitharaman, sitharaman, sbi, state bank of india

Unionin valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman arvosti perjantaina Intian valtionpankkia (SBI), joka oli ensimmäinen ulkomainen pankki Sri Lankassa, joka onnistui käynnistämään uraauurtavan suoran Sri Lankan rupian ja Intian rupian välisen kaupan.

Sitharaman, joka on kolmen päivän virallisella vierailulla kriisin koettelemassa saarivaltiossa, yhdessä pohjoisen provinssin kuvernöörin PSM Charlesin kanssa vihkivät käyttöön SBI:n toisen haaratoimiston Jaffnassa.

SBI:n puheenjohtaja Dinesh Khara ja Gopal Baglay, Intian Sri Lankan päävaltuutettu, olivat myös läsnä tapahtuman aikana.

”Unionin valtiovarainministeri arvosti sitä, että SBI:stä tuli ensimmäinen ulkomainen pankki Sri Lankassa, joka onnistui käynnistämään uraauurtavan suoran LKR-INR-kaupan”, ministeriö sanoi X.

”Tämä aloite on saanut vauhtia ja löytänyt valuuttaa paikallisten yritysten keskuudessa, sen lisäksi, että se on antanut elintärkeää tukea Sri Lankan taloudelle antamalla optiot Sri Lankan maahantuojille ilman riippuvuutta Yhdysvaltain dollarista”, ministeriö sanoi.

”Sri Lankan vanhimpana pankkina SBI laajentaa jatkuvasti rahalähetyspalveluitaan hyödyntämällä vahvaa digitaalista alustaa, joka sisältää SBI Sri Lanka YONO -sovelluksen ja verkkopankin perinteisten konttoritoimintojensa ohella”, se sanoi.

Sitharaman totesi, että Jaffnan sivukonttori palvelisi Sri Lankan pohjoisten maakuntien nousevaa liiketoimintapotentiaalia.

Valtiovarainministeri oli avannut toisen SBI:n sivukonttorin Trincomaleessa torstaina.

Vieraillessaan Sri Lankassa Sitharaman tapasi presidentti Ranil Wickremesinghen ja kutsui myös voimakkaan buddhalaisen papiston Kandyn keskustassa.

Sri Lanka on pääosin buddhalainen kansakunta.

Hän tapasi myös pääministeri Dinesh Gunawardenan ja Intiasta peräisin olevan istutusyhteisön johtajat.

Valtiovarainministeri vieraili myös Jaffnan kulttuurikeskuksessa ja Jaffnan julkisessa kirjastossa Sri Lankan virallisen vierailunsa viimeisenä päivänä perjantaina, valtiovarainministeriö kertoi X.

Jaffnan kulttuurikeskuksen rakennuksen peruskiven muurasi pääministeri Narendra Modi maaliskuussa 2015 Intian pääministerin ensimmäisen tällaisen vierailun aikana Jaffnaan.

Jaffna-kulttuurikeskus, huippuluokan laitos taiteen ja kulttuurin edistämiseksi Sri Lankan pohjoisessa maakunnassa, rakennetaan Intian 12,6 miljoonan dollarin apurahalla.

Vierailun aikana Jaffnan julkisen kirjaston Intian kulmassa Sitharaman kunnioitti Intian entistä presidenttiä, tohtori APJ Abdul Kalamia ja tamilirunoilijaa ja filosofia Thiruvalluvaria, ministeriö kertoi.

Sitharaman oli saarivaltiossa osallistuakseen kunniavieraana Sri Lankan hallituksen järjestämään NAAM 200 -tapahtumaan torstaina juhlistamaan intialaista alkuperää olevien tamilien saarivaltioon saapumisen 200-vuotispäivää.

Samankaltaiset artikkelit