Ei stressiä luottokorttiliiketoiminnassa: HDFC Bankin Parag Rao

hdfc bank

HDFC Bankin luottokorttisalkun omaisuuden laatu pysyy vakaana, eikä segmentillä ole stressiä, Parag Rao, yksityisen sektorin lainanantajan maksuliiketoiminnan, kuluttajarahoituksen, teknologian ja digitaalisen pankkitoiminnan maajohtaja sanoi torstaina.

”Seuraamme jatkuvasti portfoliotamme. Mutta kun puhumme, emme näe mitään stressiä salkussamme”, Rao sanoi.

Hänen kommenttinsa tulivat aikaan, jolloin Intian keskuspankin (RBI) viimeisin Financial Stability Report osoitti, että vaikka henkilökohtaisten lainojen varojen laatu parani yleisesti, luottokorttisegmentin arvonalentumiset nousivat hieman.

Raportti osoitti, että luottokorttien luottotappiot kaksinkertaistuivat valtion omistamissa pankeissa 18 prosenttiin vuosina 2022-23 (huhti-maaliskuu).

Tiedot tulevat keskellä vilinää, että Reserve Bank of India (RBI) on epämiellyttävä vakuudettomien lainojen piikkien vuoksi koko pankkijärjestelmässä.

Vaikka Rao kieltäytyi kommentoimasta keskuspankin väliintulon todennäköisyyttä, hän myönsi, että vakuudettomien lainojen stressin piikkistä on käyty ”keskusteluja”.

”Pankki on aina ollut varovainen lähestymistapassaan, eikä se ole muuttanut vakuutusstandardejaan”, hän sanoi.

HDFC Bank ilmoitti torstaina, että se on tehnyt yhteistyötä Mariott Internationalin matkaohjelman Marriott Bonvoyn kanssa tuodakseen markkinoille Marriott Bonvoy HDFC Bank -luottokortin.

Marriott Bonvoy HDFC Bankin luottokortin haltijat voivat ansaita Bonvoy-pisteitä tukikelpoisista kuluista.

Palkinnot sisältävät yhden ilmaisen yöpalkinnon, jonka arvo on enintään 15 000 pistettä, joka voidaan lunastaa yhden yön yöpymiseen osallistuvissa Marriott Bonvoy -hotelleissa.

Kortinhaltijat voivat ansaita jopa kolme ylimääräistä Free Night -palkintoa saavuttaessaan kulutuskynnyksen.

Rao sanoi, että pankki tarkastelee jatkossakin luokkia, joissa he näkevät asiakkaiden kulutuksen ja saavat parhaan hyödyn yhteisbrändätyistä kumppanuuksista. Pankilla on noin 17-18 miljoonaa kortinhaltijaa, mutta asiakaskunta on yli 100 miljoonaa asuntokehitysrahoitusyhtiön ja HDFC Bankin yhdistämisen jälkeen.

Pankin luottokorttisalkku jatkaa kasvuaan 25-30 % vuosina 2023-24 (huhti-maaliskuu).

Lisäksi Rao kertoi, että pankki todistaa ”hyvää pitoa” luottokorttien yhtenäisessä maksurajapinnassa.

Samankaltaiset artikkelit