Bharat Biotech lisää ICMR:n Covid-rokotepatentin osaomistajaksi

Covaxin

Bharat Biotech on lisännyt Indian Council of Medical Researchin (ICMR) Covid-19-rokotepatentin osaomistajaksi. Kiista oli puhjennut Hyderabadissa toimivasta rokotteiden valmistajasta Bharat Biotech Internationalista, joka jätti ICMR:n pois patenttihakemuksestaan.
”BBIL kunnioittaa suuresti ICMR:ää ja tämä oli tahaton virhe. BBIL on jo aloittanut prosessin korjatakseen sen sisällyttämällä ICMR:n osaomistajaksi”, yhtiö sanoi.

Bharat Biotech on ottanut kunnian BBIL:n ja ICMR:n yhdessä kehittämän Covaxinin, COVID-19-rokotteen, keksijänä. BBIL ​​on hakenut patentteja Intiassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Bharat Biotechin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Krishna Ella ja Deepak Kumar ovat hakeneet patenttia, mikä oli ristiriidassa terveysministeriön Rajya Sabhassa antaman lausunnon kanssa immateriaalioikeuksien yhteisomistuksesta.

ICMR ja National Institute of Virology (NIV), Pune olivat työskennelleet Bharat Biotechin kanssa kehittääkseen alkuperäiskansojen Covid-19-rokotteen, Covaxinin. Bharat Biotech on tunnustanut ICMR:n tuen SARS CoV2 -viruksen, eläinkokeiden, virusten karakterisoinnin, testipakkausten ja kliinisten tutkimuspaikkojen osittaisen rahoituksen toimittamisessa. Bharat Biotech oli kehittänyt Covaxinin yhteistyössä ICMR:n ja NIV:n kanssa elokuussa 2020 allekirjoitetun yhteisymmärryspöytäkirjan mukaisesti.

Bharat Biotech sanoi, että BBIL:n Covid-rokotteen kehittäminen kohtasi useita haasteita ja kaikilla organisaatioilla oli kiire kehittää rokotteita ja arkistoida asianmukaiset patentit ennen kuin mitään muuta tahoa tai tietoja julkaistiin lehdissä. ”Bharat Biotechin covid-rokotehakemus jätettiin yllä mainituissa olosuhteissa ja koska BBIL-ICMR-sopimuksen kopio, joka oli luottamuksellinen asiakirja, ei ollut saatavilla. Tästä syystä ICMR ei sisältynyt alkuperäiseen hakemukseen. Vaikka tämä oli tahatonta, tällaiset virheet eivät ole patenttivirastolle harvinaisia, joten patenttilaissa on säännökset tällaisten virheiden korjaamisesta. BBIL ​​sanoi. BBIL ​​sanoi, että tarvittavia oikeudellisia asiakirjoja valmistellaan, jotta se toimittaa ne patenttivirastoon.

ICMR:n silloinen pääjohtaja Balram Bhargava oli sanonut, että SARS-CoV2:n onnistuneen eristyksen jälkeen ICMR-NIV:ssä, Pune, ICMR ja BBIL olivat aloittaneet yhden onnistuneimmista viruseristyksistä tehokkaiksi COVID-19-rokotteiksi. Bhargava sanoi, että Covaxinin matka sängyltä sängylle alle kymmenessä kuukaudessa esittelee Intian akateemisen maailman ja teollisuuden vahvuutta taistelussa globaalissa yhteisössä vallitsevia vastoinkäymisiä vastaan.

Koko virionilla inaktivoitu Vero-solurokote perustuu elävään virukseen. Bharat Biotechille materiaalinsiirtosopimusten mukaisesti toimitetut SARS-CoV2-kannat hankittiin ICMR-NIV:ltä. NIV oli sijoittanut varansa mahdollistaakseen rokotteiden kehitystyön. Vastineeksi tästä tuesta Bharat Biotech sanoi maksavansa rojaltit ICMR:lle ja NIV:lle tuotemyynnin perusteella.

Maassa on annettu yhteensä 220 miljoonan euron rokotteet, joista 36 39 30 701 oli BBIL:n Covaxin-rokotetta.

Samankaltaiset artikkelit