Finmin pyytää PSU-pankeilta kattavaa katsausta kultalainasalkkuaan – Pankki- ja rahoitusuutisia

gold loan PTI

Finanssiministeriö on kehottanut kaikkia valtion omistamia pankkeja tarkistamaan kultalainasalkkunsa, koska hallitus on havainnut tapauksia, joissa säännösten mukaisia ​​normeja ei ole noudatettu.

Financial Services Department (DFS) on pyytänyt julkisen sektorin pankkien johtajille osoitetussa tiedonannossa heitä tutustumaan kultalainaan liittyviin järjestelmiinsä ja prosesseihinsa.

”Olemme pyytäneet pankkeja arvioimaan kattavasti kultalainaliiketoimintaa”, rahoituspalvelusihteeri Vivek Joshi kertoi PTI:lle.

Viime kuussa annettiin asiaa koskeva direktiivi, jossa neuvotaan korjaamaan maksujen ja korkojen perintään sekä kultalainatilien sulkemiseen liittyvät poikkeamat.

Kirjeessä esitettiin useita huolenaiheita, kuten kultalainojen maksaminen ilman vaadittua kultavakuutta, maksujen perimiseen ja käteisen takaisinmaksuun liittyvät poikkeamat.

DFS kehotti pankkeja tarkastelemaan perusteellisesti viimeistä kahden vuoden ajanjaksoa 1.1.2022–31.1.2024 varmistaakseen, että kaikki kultalainat on maksettu viranomaisvaatimusten ja pankkien sisäisten käytäntöjen mukaisesti.

On huomattava, että keltaisen metallin hinta on noussut ennätystasolle. 10 gramman kullan hinta on noussut viimeisen kuukauden aikana 63 365 rupiasta 67 605 ruplaan.

Kirjeen mukaan osasto on havainnut tapauksia, joissa kultalainasalkkua ei ole noudatettu, ja siksi se on antanut ilmoituksen.

Pelkästään maan suurimmalla lainanantajalla, State Bank of Indialla (SBI) on joulukuussa 2023 30 881 miljoonan rupiaa kultainen lainasalkku.

Punjab National Bankin kultalainapositio oli 5 315 miljoonaa rupiaa, kun taas Bank of Barodan 3 682 miljoonaa rupiaa kolmannen vuosineljänneksen lopussa.

RBI:n normien mukaan pankit tai kultalainarahoitusyritykset voivat tarjota vain 75 prosenttia korun arvosta. COVID-19-kauden aikana tarjottiin kuitenkin rentoutumista vaikeuksien lieventämiseksi.

RBI oli nostanut pankkien ei-maatalouskäyttöön tarkoitettujen kultakoristeiden ja korujen panttilainojen sallittua laina-arvoa (LTV) 90 prosenttiin elokuun 2020 75 prosentista. Tämä lievennys oli voimassa 31.3.2021 asti. .

Viime viikolla RBI kielsi IIFL Finance Ltd:tä maksamasta kultalainoja välittömästi useiden valvontaan liittyvien huolenaiheiden vuoksi, mukaan lukien vakavat poikkeamat keltaisen metallin puhtauden määrittämisessä ja sertifioinnissa.

RBI sanoi, että valvontarajoituksia tarkastellaan uudelleen sen käynnistämän erityistarkastuksen päätyttyä ja sen jälkeen, kun yritys on korjannut erityistarkastuksen havainnot ja RBI:n tarkastuksen tulokset keskuspankkia tyydyttävällä tavalla.

Samankaltaiset artikkelit