Vladimir Putin sanoo, että Venäjä on valmis ydinsotaan, mutta ”kaikki ei ryntää sitä kohti” – World News

Putin on Nuclear War

Venäjä on edelleen taisteluvalmiudessa ja täysin valmis ydinsotaan, mutta ”kaikki ei kiirehdi siihen” tällä hetkellä, presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona julkaistussa lausunnossa. Haastattelussa valtion tiedotusvälineille Putin, joka aloitti täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan ja on lähes varma voittaa presidentinvaalit 15.-17. maaliskuuta, sanoi, että Venäjä olisi valmis käyttämään ydinaseita, jos sen suvereniteetti joutuisi uhatuksi.

– Sotilastekniseltä kannalta katsottuna olemme tietysti valmiita, Putin sanoi Rossija-1-televisiolle ja uutistoimisto RIA:lle vastauksena kysymykseen, onko maa todella valmis ydinsotaan.

Hän sanoi, että Yhdysvallat ymmärtää, että jos se sijoittaa amerikkalaisia ​​joukkoja Venäjän alueelle – tai Ukrainaan – Venäjä suhtautuisi siirtoon väliintulona. ”(Yhdysvalloissa) on tarpeeksi asiantuntijoita Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteiden alalla ja strategisen hillinnän alalla”, Putin sanoi. ”Siksi en usko, että täällä kaikki rientää siihen (ydinvastakkaina), mutta olemme valmiita tähän. ”Hän toisti, että ydinaseiden käyttö on konkretisoitu Kremlin ydindoktriinissa ja sen politiikka määrittelee olosuhteet, joissa Venäjä voi käyttää aseitaan.

”Aseet ovat olemassa niiden käyttöä varten”, Putin sanoi. ”Meillä on omat periaatteemme. ”Jos Yhdysvallat tekisi ydinkokeita, Venäjä voisi tehdä samoin”, hän lisäsi laajassa haastattelussa. ”Se ei ole välttämätöntä… meidän on vielä mietittävä sitä, mutta en sulje pois, että voimme tehdä samoin. ”Putin sanoi kuitenkin, että Venäjällä ei ole koskaan ollut tarvetta käyttää ydinaseita Ukrainassa, jossa konflikti on raivonnut helmikuusta 2022 lähtien.” Miksi meidän täytyy käyttää joukkotuhoaseita? Tällaista tarvetta ei ole koskaan ollut.”

Samankaltaiset artikkelit