Fintech-investoinnit putosivat 29 miljoonaan dollariin huhtikuussa: Raportti – Banking & Finance News

FinTech

Fintech-segmentin investoinnit laskivat huhtikuussa 29 miljoonaan dollariin maaliskuun 120 miljoonasta dollarista, mikä nosti alan kokonaisinvestoinnit vuonna 2024 203 miljoonaan dollariin rahoituspalvelukonsulttiyhtiö The Digital Fifth -raportin mukaan.

Raportti osoitti, että huomattava osa rahoituksesta oli maksupalveluihin erikoistuneilla yrityksillä, erityisesti rajat ylittävien maksujen alalla. Myös lainamarkkinasegmentin startup-yritykset houkuttelivat investointeja tänä aikana. Huhtikuussa rahoitettiin noin yhdeksää startupia, ja suuri osa rahoituksesta oli siemenvaihetta.

BankBazaar saavutti huhtikuussa kärkipaikan eniten rahoitettuna startup-yrityksenä 9,6 miljoonalla dollarilla. Insurtech-alusta ClaimBuddy sijoittui toiseksi 5 miljoonan dollarin rahoituksella. ”Näille yrityksille pääoman lisääminen luo pohjan nopeutetulle tuotekehitykselle, markkinoiden laajentamiselle ja potentiaalisille strategisille kumppanuuksille tai yritysostoille”, raportissa todetaan.

Rajat ylittävien maksujen segmentti osoitti vetoa huhtikuussa, kun BriskPe ja xPay saivat rahoitusta. Toistaiseksi vuonna 2024 yritykset, kuten Perfios, IDfy ja Mswipe, ovat saaneet korkeimman rahoituksen Intian fintech-alueella.

”Odotamme tulevaisuutta silmällä pitäen, että segmentit, kuten yritysfintech, sulautettu rahoitus, MSME-lainat, vakuudelliset luotot ja varallisuus/vakuutus houkuttelevat huomattavia sijoituksia”, Sameer Singh Jaini, The Digital Fifthin perustaja ja toimitusjohtaja, sanoi. ”Näitä toimialoja ohjaavat huippuluokan innovaatiot ja kasvava sijoittajien kiinnostus.”

Investoinnit vuoden 2023 neljän ensimmäisen kuukauden aikana olivat 1 572 miljoonaa dollaria, mikä on paljon enemmän kuin 203 miljoonaa dollaria vuonna 2024. Digital Fifthin kuukausittainen analyysi fintech-investoinneista kahden viime vuoden ajalta osoittaa jatkuvan hidastumisen. Analyysi osoittaa, että vain uraauurtavimmat innovaatiot ovat saaneet rahoitusta, mikä viestii sijoittajien lisääntyvästä valikoivuudesta.

Samankaltaiset artikkelit