Hyvä vastaus road showiin, ennen todennäköistä GIC Re OFS – Insurance News -uutisia

insurance

Hallitus käynnisti prosessin lisäosuuden myymiseksi General Insurance Corporationissa (GIC Re) ja esittelyt tärkeimmissä globaaleissa rahoituskeskuksissa, kuten New Yorkissa, Singaporessa, Hongkongissa, Dubaissa ja Lontoossa.

Virallisen lähteen mukaan tiedotus herätti ”melko myönteistä palautetta” maailmanlaajuisilta sijoittajilta, mikä lisäisi myyntitarjousta (OFS).

Tällä hetkellä hallitus omistaa 85,78 prosenttia GIC Re:stä, ja sen on vähennettävä omistusosuuttaan 10,78 prosenttiyksiköllä 75 prosenttiin elokuuhun mennessä täyttääkseen julkisen 25 prosentin vähimmäisomistuksen. Valtion 10,78 prosentin osuuden nykyinen markkina-arvo oli 7 341 miljoonaa rupiaa. Jos normit eivät täyty elokuuhun mennessä, hallitus joutuu jatkamaan määräaikaa toisella vuodella.

Joten OFS voi tulla milloin tahansa 19. helmikuuta alkaneiden ja 1. maaliskuuta päättyvän näyttelyiden jälkeen. Viime viikolla sijoittajien tavoittaminen saatiin päätökseen Singaporessa, Hongkongissa ja Dubaissa. Tällä viikolla roadshow't ovat käynnissä New Yorkissa ja Lontoossa.

Investointien ja julkisen omaisuudenhoidon laitoksen (DIPAM) johtamissa roadshowissa on edustus Department of Financial Servicestä ja GIC Re:stä.

Jos GIC OFS osuu maaliskuussa, se lisäisi hallituksen investointituloja ja auttaisi sitä saavuttamaan epävirallisen tavoitteen eli 18 000–20 000 rupian liikkeelle laskemisen 24. tilikaudella. Tähän mennessä kuluvalla tilikaudella hallitus on saanut 12 609 miljoonaa rupiaa yritysten vähemmistöosuuksien myynnistä.

Roadshow-esitykset esittelevät GIC Re:n hallitsevaa kotimaan markkinaosuutta 67 %:n osuudella 4,4 miljardin Yhdysvaltain dollarin (23. tilikauden) bruttojälleenvakuutusmaksusta. Loput osakkeista ovat ulkomaisissa jälleenvakuutuskonttoreissa (FRB).

Intian yleisvakuutusmarkkinoiden arvioidaan kasvavan 9,9 %:n vuosikasvulla (CAGR) vuosina 2021-2026. Jälleenvakuutusmaksujen Intiassa odotetaan nousevan 12 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä sijoittajien esittelyjen mukaan.

GIC Re:n odotetaan säilyttävän markkinajohtajuuden jatkossakin vahvan taloudellisen tilanteen, riittävän kapasiteetin ja asiantuntemuksen ansiosta.

GIC:n oman pääoman tuotto oli vakaalla 20,1 %:n ROE:llä 23:lla tilikaudella, kun taas sen nettotulos nousi 2,9-kertaisesti 830 miljoonaan dollariin vuonna 23. GIC-osake on noussut 3,6 kertaa alle vuodessa saavuttaen uuden huippunsa 467 ruplaa/osake 8. helmikuuta 2024 127,8 rupiasta 28. maaliskuuta 2023. Jälleenvakuuttajan osakkeen kurssi päättyi 388,15 rupiaan Keskiviikkona, laskua 4,75 % edellisestä sulkemisesta.

Samankaltaiset artikkelit