Sam Pitroda kiihottaa ”ihmiset idässä näyttävät kiinalaisilta, etelässä afrikkalaisilta” – huomautus – India News

Sam Pitroda stokes row over 'people in East look like Chinese, South look like Africans' remark

Päiviä sen jälkeen, kun Indian Overseas Congressin puheenjohtaja Sam Pitroda herätti poliittisen levottomuuden hänen ”perintöveroa” koskevista huomautuksistaan, on jälleen kerran huomannut olevansa keitossa pohtiessaan Intian valtavaa monimuotoisuutta.

Haastattelussa The Statesmanille, puhuessaan Intian monimuotoisuudesta, Sam Pitroda sanoi: ”Voisimme pitää yhdessä niinkin monimuotoisen maan kuin Intia – jossa ihmiset idässä näyttävät kiinalaisilta, lännessä arabeilta ja pohjoisessa. kuten ehkä valkoinen ja ihmiset Etelässä näyttävät Afrikalta. Ei sillä ole väliä. Olemme kaikki veljiä ja sisaria.”

Hän lisäsi, että intialaiset kunnioittavat erilaisia ​​kieliä, uskontoa, ruokaa ja tapoja, jotka vaihtelevat alueittain.

”Ratkaisuiksi naamioituneet vaaralliset ongelmat”: PM Modi Intian perintöveron ideasta

Pitroda puhui siitä, kuinka Intia on loistava esimerkki demokratiasta maailmassa, ja sanoi, että maan ihmiset ovat ”selvineet 75 vuotta erittäin onnellisessa ympäristössä, jossa ihmiset ovat voineet elää yhdessä jättäen muutamia tappeluita siellä täällä”.

Hänen haastattelunsa leike on jaettu laajasti sosiaalisessa mediassa. Hänen monimuotoisuusanalogiansa ei mennyt hyvin Bharatiya Janata -puolueen (BJP) johtajille.

Assamin pääministeri Himanta Biswa Sarma totesi: ”Sam bhai, olen koillisesta ja näytän intialaiselta. Olemme monimuotoinen maa – saatamme näyttää erilaisilta, mutta olemme kaikki yhtä. Hamare desh ke bare mein thoda to samajh lo!”

”Sam Pitroda on Rahul Gandhin mentori. Kuuntele hänen rasistisia ja eripuraisia ​​intiaanien puheita. Heidän koko (kongressin) ideologiansa on hajota ja hallitse. On ikävää kutsua intialaisia ​​kiinalaisiksi ja afrikkalaisiksi. Häpeä kongressille!” Kangana Ranaut, BJP-ehdokas Mandista, sanoi.

BJP:n johtaja CR Kesavan kertoi ANI:lle: ”Kongressipuolueen Shakunin ilkeä ja rasistinen lausunto, Sam Pitroda on alentunut ja loukannut jokaista 140 miljoonasta intiaanistamme tänään. Tämä paljastaa myös erittäin selkeästi kongressin johdon kiihkoilevan ja jakautuneen ajattelutavan… Millainen kieroutunut ja seurakunnallinen ajattelutapa tämä on?…Se heijastaa kongressipuolueen sairasta ja jakautunutta ajattelutapaa. Kongressipuolue on selityksen velkaa… Ensinnäkin heidän on ryhdyttävä toimiin ja erotettava Sam Pitroda kongressipuolueesta… Kongressipuolueen edustajan Rahul Gandhin tulisi tulla kansan eteen ja pyytää ehdotonta anteeksipyyntöä tälle kongressipuolueen rasistiselle, kiihkoilevalle ajattelutavalle. …”

Rivi perintöverohuomautukset päälle

Muutama viikko sitten Sam Pitroda kohtasi vastareaktion, kun hän kutsui perintöveroa ”mielenkiintoiseksi ideaksi”.

”Loot zindagi ke sath bhi zindagi ke baad bhi”: PM Modi iskee kongressissa Sam Pitrodan perintöhuomautuksen johdosta

Haastattelun aikana hän pohti ajatusta varallisuuden uudelleenjaosta ja sanoi: ”…Amerikassa on perintövero. Jos jollakulla on 100 miljoonan dollarin arvosta omaisuutta ja hän voi kuoltuaan siirtää vain 45 prosenttia lapsilleen, 55 prosenttia jää valtiolle. Se on mielenkiintoinen laki. Siinä sanotaan, että sinä sukupolvessasi teit vaurautta ja lähdet nyt, sinun on jätettävä omaisuutesi yleisölle, ei kaikkea, puolet siitä, mikä minusta kuulostaa reilulta.”

Muutama tunti sen jälkeen, kun kommentti kohtasi vastareaktion, Pitroda antoi selvennyksen perintöverosta ja väitti, että hänen huomautuksensa oli kierretty kääntämään huomio pois ydinkysymyksistä.

Viestissä X:ssä (entinen Twitter) hän kirjoitti: ”On valitettavaa, että se, mitä sanoin yksityishenkilönä perintöverosta Yhdysvalloissa, on vääristynyt Godi-mediassa kääntääkseen huomion pois valheista, joita pääministeri levittää kongressin manifestista. Pääministerin kommentit Mangal Sutra ja kullanryöstö ovat yksinkertaisesti epätodellisia.

Kongressi oli tuolloin etääntynyt Pitrodan kommenteista, ja vanhempi viestintähenkilö Jairam Ramesh sanoi, ”tämä ei tarkoita, että Pitrodan näkemykset aina heijastavat Intian kansalliskongressin kantaa”.

Samankaltaiset artikkelit