Rupian laskusuhdanne: jatkuvan maailmanlaajuisen riskien välttämisen tulos vai vain väärä hälytys?

Rupee

Maailmanlaajuisen riskinkartoituksen lisääntyessä rupia koki villin heilahduksen 81,70 rupiasta 82,70 rupiaan viikkojen kuluessa nousun vuoksi. No, paikallisen valuutan äkillinen heikkeneminen olisi saanut markkinat miettimään, onko se väliaikaista vai ei. Ymmärretään sitä ennen, mikä johti niin äkilliseen liikkeelle sinistä huolimatta vankkaista perustekijöistä.

Alkuperäinen nykäisy tapahtui sen jälkeen, kun maailmanlaajuiset osakemarkkinat romahtivat Fitch Ratingsin alentamaan Yhdysvaltain valtion luottoluokituksen arvosta AAA arvoon AA+ vedoten sellaisiin syihin kuin julkisen talouden heikkeneminen ja kasvava velkataakka. Tämä aiheutti epävarmuutta ja aiheutti paineita riskialttiimpiin omaisuuseriin. Vaikutus oli kuitenkin lievempi verrattuna S&P:n luokituksen laskuun elokuussa 2011, sillä tuolloin kirjoitettiin monia rahoitussopimuksia, joiden mukaan vakuuksien oli oltava AAA-luokitus. Sittemmin useimmat näistä rahoitussopimuksista on kirjoitettu uudelleen sisältämään ”USA:n hallituksen takaama velka” tai vastaavilla sanoilla, jotka auttoivat rajoittamaan vahinkoa ja välttämään luodin. Toteamalla, että velkaa ”tuki Yhdysvaltain hallitus”, he yrittivät korostaa jatkuvaa uskoa Yhdysvaltain hallituksen luottokelpoisuuteen luottoluokituksen alentamisesta huolimatta.

Yhdysvaltain 10 vuoden valtion valtionlainan vertailutuotto nousi lähes 4,20 %:iin, korkeimmalle marraskuun jälkeen, ja dollari pysyi tiukasti 102:n yläpuolella. Joukkovelkakirjojen tuottojen ja dollarin nousuun vaikuttivat useat tekijät. Valtiovarainministeriö ilmoitti lainaavansa 1 biljoonaa dollaria laskemalla liikkeeseen pitkäaikaisia ​​velkoja tällä vuosineljänneksellä täyttääkseen verotulojen ja julkisten menojen välisen kasvavan kuilun. Lisäksi odotettua parempi hyppy yksityisen sektorin työllisyysluvuissa ADP:ltä ja rohkaisevat tiedot JOLTin työpaikkojen avaamisesta vaikuttivat kasvuun.

Öljyn hinnannousu lähes 20 prosentilla kolmen kuukauden huipulle, 71 dollarista 85 dollariin tynnyriltä, ​​asettaa haasteita Intian tuojille ja taloudelle kasvaneen kauppavajeen vuoksi. Tämä lisää dollarien kysyntää ja siten painostaa rupiaa.

Ympäröivien pelkojen ja maailmanlaajuisiin osakkeisiin kohdistuvan paineen seurauksena vaikutus näkyy myös kotimaisissa osakkeissa, ja ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) jäivät liian suurelta osin passiivisiksi elokuussa sen jälkeen, kun heillä oli onnistunut sarja viimeisten 4 kuukauden aikana, mikä pumppaa n. 21,74 miljardia dollaria maaliskuusta heinäkuuhun Intian pääomamarkkinoilla.

Huolimatta Intian keskuspankin (RBI) interventiosta viime viikolla ostaa dollareita lähellä 81,65-70 rupiaa ja myydä noin 82,30 rupiaa – rupian heikkeneminen ei kääntynyt. Lisäksi äskettäisen 50 paisen pudotuksen aikana vain kolmen kaupankäyntisession aikana RBI oli selvästi poissa, mikä mahdollisti rupian tasaamisen muiden valuuttojen kanssa.

Tekijä, joka voi rajoittaa USDINR:n nousua

  • Intian taloustiedot pysyivät sitkeänä. Valmistuksen ja palveluiden PMI-indeksit pysyivät edelleen 55 tason yläpuolella parin viime vuoden ajan, mikä osoittaa voimakasta kasvua. Intian muut talousindikaattorit, kuten teollisuustuotanto ja supistuva vaihtotaseen alijäämä, jatkuivat suotuisina, mikä voisi houkutella lisää ulkomaisia ​​investointeja.
  • Intia on saanut yli 5 miljardia dollaria sisäänvirtaa viimeisen kolmen kuukauden aikana, kun ulkomaiset sijoittajat jatkoivat investointejaan Intiaan. Morgan Stanley ja S&P Global ovat äskettäin, kun IMF on tarkistanut Intian BKT-ennustetta vuosille 2023–24, ilmaisseet optimisminsa talouden tulevaisuudesta ja siitä, että EM-markkinoille olisi parasta sijoittaa. Tämä saattaa lopulta pitää Teollisuussijoituksen positiivisena ja saattaa jatkaa virtaa.
  • Intian kauppataseen alijäämä pieneni edelleen kuukausi kerrallaan, mikä on todellakin hengähdystauko paikalliselle valuutalle. Kasvaneet ulkomaiset rahalähetykset ja voimakas palveluvienti auttoivat entisestään supistamaan vaihtotaseen alijäämää nopeammin, mikä todennäköisesti tukee paikallista valuuttaa.

Yllä olevat tekijät huomioon ottaen nykyinen taantuma voi olla tilapäistä, varsinkin kun otetaan huomioon, että Intian makrotalouden tiedot ovat vankempia ja vahvempia muihin EM-maihin verrattuna.

Tekninen kaavio:

Tekninen kaavio osoittaa, että USDINR muodostaa symmetrisen kolmiokuvion. Se kohtaa kuitenkin merkittävää vastustusta Rs 82,80-83,00 -vyöhykkeellä, joka on taso, joka on torjunut hintaliikkeet useita kertoja. Tämän seurauksena USDINR:n odotetaan käyvän kauppaa kapealla alueella 81,70-83,00 Rs ja siirtyvän takaisin kohti Rs 82,00-82,20 tulevissa istunnoissa.

Näkymät:

Lyhyesti sanottuna tällä hetkellä rupian negatiiviset puolet ovat suuremmat kuin positiiviset, minkä vuoksi se käy kauppaa alueen heikomman alueen lähellä. Ottaen kuitenkin huomioon USA:n keskuspankin epävakaa sävy laskevan inflaation vuoksi, nykyinen kysyntä näyttää johtuvan vain globaalista riskinottohalusta, eikä se kestä pidempään. Toisaalta Intian taloustiedot pysyivät vahvempina, mikä saattoi pysäyttää paikallisen parin heikkenemisen. Näin ollen mahdollisuus, että rupia rikkoo kaikkien aikojen alimmansa 83,00–83,25 Rs, on suhteellisen pieni, ja RBI:n vakuuttamana heillä on riittävät puskurit hallitsemaan epäsäännöllisiä liikkeitä. Tästä syystä odotamme, että USD INR käy 81,70-83,00 Rs:n välillä lähi- tai keskipitkällä aikavälillä.

Samankaltaiset artikkelit