Birlasoftin uuden toimitusjohtajan strategia: Analyytit – Toimialauutiset

profit

Analyytikot suhtautuvat kiihkeästi Birlasoftin uuteen toimitusjohtajaan, joka ei ole vain vakiinnuttanut aluksen, vaan myös onnistunut antamaan vauhtia vajaassa vuodessa siitä, kun hän otti ohjat.

CK Birla -konserniin kuuluva IT-yritys oli tehnyt 16,4 miljoonan rupian nettotappiota joulukuun 23. vuosineljänneksellä, jolloin sen uusi toimitusjohtaja Angan Guha otti vastuut. Tänään, oltuaan 11 kuukautta yrityksessä, Birlasoft on tehnyt ”vankan tuloksen”, sanovat IT-analyytikot.

Heti sen jälkeen, kun Guha liittyi yritykseen, Invacare Corporation, yhdysvaltalainen asiakas, joka ennen antoi 3% Birlasoftin liikevaihdosta, haki konkurssiin. Yhtiö oli paineen alla, ja analyytikot eivät osoittaneet paljon optimismia.

Mutta asiat muuttuivat parempaan suuntaan. Nomura totesi 24. vuosineljänneksen tuloksen jälkeisessä muistiinpanossa: ”Uuden toimitusjohtajan Angan Guhan johdolla tapahtuva organisaation laajuinen muutos on johtanut sekä marginaalien vakauteen että nyt vahvoihin sopimusvoittoihin, mikä on antanut luottamusta kasvuun. Nostamme FY24-26F EPS 2-3 % korkeammilla kasvu- ja marginaaliarvioilla. FY25-26 EPS on noin 8 % konsensusta edellä. Vahvistamme, että ostat korkeammalla TP:llä 630 Rs, mikä tarkoittaa 22x 1HFY26F EPS:ää.”

Tiedotteessa, jonka otsikko on ”Uuden toimitusjohtajan strategia toimii”, analyytikot sanoivat: ”Birlasoft säilytti 24. tilikauden EBITDA-tavoitteensa 16 %:ssa ja keskipitkän ja pitkän aikavälin EBITDA-marginaalitavoitteensa 15,5-16,5 %, koska se aikoo investoida lisämarginaaliin kasvu. Birlasoft on ottanut käyttöön uuden organisaatiorakenteen 1.4.2023 alkaen, mikä johti EBITDA-marginaalin kasvuun 180 bp (23. tilikauden oikaistu käyttökateprosentti 14 %). Se aikoo edelleen täydentää johtoryhmäänsä (uusi toimitusjohtaja ROW-alueelle, strategiajohtaja ja kasvujohtaja) ja investoida palvelulinjojen ja -tarjonnan kehittämiseen. Se nimitti hiljattain uuden operatiivisen johtajan.”

HDFC Securities totesi huomautuksessaan: ”Birlasoft saavutti vahvan toisen vuosineljänneksen tuloksen sekä liikevaihdon (vastaa Persistent Systemsin edelliseen vuosineljännekseen verrattuna) että katteita. Uskomme, että Birlasoftin tuottopotentiaali on yhdistelmä tuloskasvun liikeradan (kiihtyvän) ja useiden uudelleenarviointien yhdistelmää, jota tukevat palveluportfolion joustavuus ja skaalautuvuus, vahva suhteellinen asemointi ja viimeaikainen johtajuuden uudistaminen.

Emkay Globalin analyytikot sanoivat huomautuksessaan, että yrityksen liikevaihto kasvoi yli 156,7 miljoonan dollarin arvionsa ja liikevaihdon kasvua johti digitaalisten ja pilvipalveluiden tarjonta, joka kasvoi 11,9 % QoQ. Se lisäsi: ”Birlasoft on nimittänyt Selvakumaran Manappanin COO:kseen, joka valvoo maailmanlaajuista toimitusta ja toimintoja, palvelulinjoja ja liiketoiminnan erinomaisuutta sekä CTO/CISO-toimintoja.”

Birlasoftin nettotulos kasvoi 5,5 % vuosineljänneksestä (qoq) 145 miljardiin rupiaan vuoden 24 toisella neljänneksellä. IT-yrityksen nettotulos edellisellä vuosineljänneksellä oli 137 miljoonaa ruplaa. Vuositasolla (yoy) yhtiön nettotulos kasvoi 26,1 %.

Yhtiön toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 1 310 miljoonaa rupiaa, mikä on 3,7 prosenttia enemmän kuin kesäkuun lopussa. Yhtiön aktiivisten asiakkaiden määrä laski 278:aan syyskuun viimeisellä vuosineljänneksellä, kun se kesäkuun neljänneksellä oli 285. Birlasoft katsoi, että tämä lasku johtuu ”pyrstön jatkuvasta rationalisoinnista”.

Sen henkilöstömäärä kasvoi hieman, 85:llä ja oli 12 322 toisen neljänneksen lopussa. Poistotaso laski edelleen 15 prosenttiin toisella neljänneksellä ensimmäisen neljänneksen 18,8 prosentista. Käyttöaste parani kesäkuun neljänneksen 84,9 %:sta 86,5 %:iin syyskuun viimeisellä neljänneksellä.

Samankaltaiset artikkelit