Dhanteras 2023: Kuinka tarkistaa kultakorujen puhtaus? Tämä sovellus voi auttaa reaaliaikaisessa tunnusmerkkien vahvistamisessa

Dhanteras, Dhanteras 2023, Dhanteras 2023 news, Dhanteras latest news, Dhanteras gold jewellery, hallmark gold jewellery, BIS app, BIS mobile app, Dhanteras shopping, Dhanteras gold shopping

On juhlien ja hillittömän shoppailun ilon ”sesonki”! Mutta kultaa ostettaessa on aina oltava varovainen ja varottava, että et lankea väärennettyihin koruihin. Tämä Dhanteras, kun vierailet basaareissa ostamassa kultaa, älypuhelinsovellus voi auttaa sinua varmistamaan korujen aitouden.

Auttaakseen kullan ostajia Bureau of Indian Standards eli BIS on kehittänyt mobiilisovelluksen. Nimetty ”BIS Care App” auttaa jäljittämään kaikenlaisia ​​kultakoruja maassa. Kullan lisäksi BIS Care App seuraa myös hopeakoristeita. Sovellus on tarkoitettu vain merkityille kulta- ja hopeatuotteille. BIS Care App tarjoaa ostajille reaaliaikaisen päivityksen korujen aitoudesta.

Mikä on HUID?

HUID on lyhenne sanoista Hallmark Unique Identification Number. Kuluttajaministeriön verkkosivuilla kerrotaan, että e Hallmark Unique Identification (HUID) -numero on erottuva aakkosnumeerinen koodi, joka koostuu kuudesta merkistä, joka sisältää sekä kirjaimia että numeroita. Leimausprosessin aikana jokaiselle yksittäiselle korulle myönnetään ainutlaatuinen HUID-numero. Tämä ainutlaatuinen numero painetaan fyysisesti koruihin käsin leimaamalla Assaying & Hallmarking -keskuksessa.

1.4.2023 lähtien kultaesineiden ja korujen myynti on kielletty kaikkialla maassa. Kaikenlaisilla kultaesineillä on oltava kuusinumeroinen HUID. Tämä kultaesineiden aakkosnumeerinen tunniste auttaa solmutoimistoa seuraamaan jalokiviliikkeessä tehtyä myyntiä ja ostoa. Vuonna 2021 HUID-rakennetta uudistettiin. Verrattuna neljään tai viiteen, HUIDissa on nyt kolme symbolia. Leimauksen rakenne on – BIS-leima, jota seuraa puhtausaste ja sitten 6-numeroinen aakkosnumeerinen numero (HUID).

Kuinka ladata BIS Care -sovellus?

a: Etsi ja asenna BIS Care -sovellus.
b: Kun sovellus on ladattu, avaa se.
c: Anna nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.
d: Vahvista puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi syöttämällä OTP (kertakäyttöinen salasana).

Kuinka käyttää BIS Care -sovellusta

Virallisen BIS Twitter -tilin twiitin mukaan voit varmistaa leimattujen korujen aitouden käyttämällä BIS Care App -sovelluksen ”verify HUID” -ominaisuutta.

Samankaltaiset artikkelit