2,13 MT palkokasveja tuotu vuoden alusta kotimaan toimitusten parantamiseksi – Talousuutiset

economy

Hallitus on tuonut 2,13 miljoonaa tonnia (MT) palkokasvilajikkeita – tur, urad ja linssit – hillitäkseen hintojen nousua kotimaisten toimitusten parantamisen kautta.

Tänä vuonna Intia on tuonut 1,08 MT linssiä, 0,62 MT tur- tai kyyhkyhernettä ja 0,42 MT uradia eli mustaa grammaa pääasiassa Australiasta, Kanadasta, Myanmarista, Mosambikista, Tansaniasta, Sudanista ja Malawista.

Tämä sisältää 0,6 tonnin linssien tuonnin Australiasta ja 0,46 tonnia Kanadasta.

”Linssien virrat Australiasta ja Kanadasta ovat saumattomia, emme erottele linssien alkuperämaata samalla kun painotamme tuotteiden laatua”, kuluttaja-asioiden osaston sihteeri Rohit Kumar Singh kertoi FE:lle tiedustellessaan, onko viimeaikainen diplomaattinen Intian ja Kanadan välinen kiista on vaikuttanut kauppaan.

Tällä hetkellä hallitus on poistanut kolmen palkokasvilajin tuontitullit hillitäkseen kotimaisen tuotannon vajeen aiheuttamaa hintojen nousua.
Lisäksi hallituksella on puskurivarastoa 4 MT pulssia, joista 2,7 MT on chanaa, jota viljelijäosuuskunta Nafed myy tällä hetkellä avoimilla markkinoilla hintojen jäähdyttämiseksi.

”Turin ja uradin tuontia on myös lisätty vastaamaan kotimaisia ​​tarpeita, ja hallituksella oli valtavat chana- ja moong dal-varastot pitämään hinnat kurissa”, Singh sanoi.

Ennätyspulssituotannosta 26,05 tonnia satovuonna 2022-23 (heinäkuu-kesäkuu), chana (gramma) on 50 prosenttia. Maa on ollut omavarainen chana- ja moong-palkokasvien suhteen.

Pulssien inflaatio viime kuussa oli 16,38 % verrattuna 13,04 %:iin elokuussa, ja arhar raportoi hintojen nousun 37,34 % viime kuussa. Tuotannon lasku ja vahva kysyntä ovat avaintekijöitä, jotka vaikuttivat pulssi-inflaation kiihtymiseen.

Intia on äskettäin poistanut Yhdysvalloista tuotujen kikherneiden (10 %) ja linssien (20 %) tuonnissa käyttöön otetun lisätullin.

Intia allekirjoitti yhteisymmärryspöytäkirjan (MoU) Mosambikin kanssa 0,2 tonnin arharin tuonnista vuosittain viiden vuoden ajan, kun turin vähittäismyyntihinnat nousivat pilviin 200 rupiaa kilolta vuonna 2016. Tätä yhteisymmärryspöytäkirjaa jatkettiin vielä viidellä vuodella syyskuussa 2021.

Intia teki vuonna 2021 yhteisymmärryspöytäkirjat Malawin ja Myanmarin kanssa 50 000 tonnin ja 0,1 tonnin vuosituonnista Myanmarin kanssa vuoteen 2025 asti.

Samankaltaiset artikkelit