Kiinteiden talletusten trendit: Useimmat FD-sopimukset ovat alle 15 000 Rs ja 1-3 vuoden laina-aika

fixed deposit news

Kotak Institutional Equitiesin raportin mukaan suurin osa kiinteästä talletuksesta on alle 15 000 rupiaa, ja suosituin FD-aika on 1-3 vuotta Q1FY24.

”Kuluttajat haluavat edelleen vahvasti sijoittaa talletukset 1-3 vuoden luokkaan. Osa siitä selittyy todennäköisesti tarjotuilla koroilla, joissa korkoero luultavasti syrjäyttää kuluttajia pitempiaikaisten talletusten tekemisessä”, raportissa sanotaan.

Lisäksi lainanantajat ovat myös ”paljon mukavampia tässä joukossa, koska yhteydet lainatuottoihin ovat katkeamassa EBLR-sidonnaisten lainojen käyttöönoton myötä”.

Raportissa tarkastellaan viimeaikaisia ​​RBI:n päivityksiä neljännesvuosittaisista talletuksista. Siinä sanotaan, että vaikka pankkien talletusten mobilisointi pysyi vinossa 1-3 vuoden alueella ja se jatkaa jatkuvaa nousuaan, 7-8 prosentin korkoryhmässä on noin 10 prosenttiyksikön hyppy.

Kauhujen kasvu supistui korkeammilla koroilla

Raportin mukaan RBI:n määräaikaistalletuksia koskevan raportin tärkeimmät poiminnot ovat seuraavat

1. Yksityishenkilöiden osuus määräaikaistalletuksista on ennallaan q/q ~50 % määräaikaistalletusten kokonaismäärästä.

2. 80 % kaikista määräaikaistalletuksista tulee kaupunkien/pääkaupunkiseudun markkinoilta. Muiden kuin yksityishenkilöiden määräaikaistalletusten osuus on suurempi.

3. Määräaikaistalletusten keskimääräisen lipun koon trendi osoittaa lipunkoon nousevan. 80 % kaikista määräaikaistalletuksista on joko 0,1-1,5 miljoonaa ruplaa tai yli 10 miljoonaa ruplaa

4. Määräaikaistalletukset mobilisoidaan pääosin 1-3 vuoden kauhaikkunassa. ”Tämä osuus on korkein, mitä olemme nähneet sitten ~2000 ja on edelleen nousussa. Tämän ikkunan suosimisen suuntaus on melko tasainen eri alueilla.”

5. Talletuksista 35-40 % on edelleen 7-8 % korkoalueella. Tämä on kasvanut 10 prosenttiyksikköä 1QFY24:ssä.

Samankaltaiset artikkelit