Näppärä 19600-luvun alkuun tai USA:n alentaminen vetääksesi? Katso GIFT Nifty, FII-tiedot, F&O-kielto, raakaöljy, lisää ennen markkinoiden avaamista

share market

GIFT Nifty nousi torstain alun kaupankäyntisession aikana 0,14 % 19 527:ään, mikä viittaa lievästi positiiviseen avaukseen kotimaisissa indekseissä NSE Nifty 50 ja BSE Sensex. Vertailuindeksit NSE Nifty 50 ja BSE Sensex päätyivät miinukseen keskiviikkona, kun maailmanmarkkinat laskivat Fitch Ratingsin Yhdysvaltain luottoluokituksen alentamisen seurauksena. Nifty 50 luopui 207 pisteestä ja päätyi 19 526,55:een. Toisaalta Sensex putosi 1,02 % ja päätyi 65 782,78:aan.

”Intian markkinoilla tapahtui laaja alakohtainen liuku, johon vaikuttivat heikot globaalit markkinatrendit. Negatiiviset uutiset koskien Yhdysvaltain finanssipoliittisten huolenaiheiden luokituksen laskua sekä euroalueen ja Kiinan heikkoja tehdastoimintatietoja johtivat laajaan huoleen ympäri maailmaa. Lisäksi pitkittynyt FII-myynti, jonka laukaisi USA:n joukkolainojen tuottojen nousu, on häirinnyt kotimarkkinoiden tunnelmaa”, Geojit Financial Servicesin tutkimusjohtaja Vinod Nair sanoo.

Tärkeimmät asiat, jotka tulee tietää ennen osakemarkkinoiden avautumista 3.8.2023

Wall Street

Wall Street sijoittui keskiviikkona laskuun, kun S&P 500 ja Nasdaq Composite laskivat toisena päivänä peräkkäin, kun sijoittajat saivat voittoa viiden kuukauden nousulla joka päivä sen jälkeen, kun luokituslaitos Fitch laski Yhdysvaltain hallituksen luottoluokitusta Reutersin mukaan. S&P 500 laski 1,38 %, Nasdaq Composite 2,17 % ja Dow Jones Industrial Average 0,98 %.

Aasian markkinat

Aasian ja Tyynenmeren alueen osakkeet kävivät torstaina miinuksella, mikä pidensi globaalia kurssia. Kiinan Shanghai Composite ja Shenzhen Component laskivat 0,22 % ja 0,33 %. Japanin Nikkei 225 tankki oli 1,32 prosenttia. Etelä-Korean Kospi nousi 0,15 % ja Hongkongin Hang Seng laski 0,58 %. Taiwan Weighted -indeksi laski 1,85 %.

Raakaöljy

Öljyn hinta laski keskiviikkona 2 % huolimatta Yhdysvaltain raakaöljyosakkeiden historiallisesta laskusta, kun kauppiaat nauroivat sen jälkeen, kun suuri luokituslaitos laski Yhdysvaltain hallituksen korkeimman luottoluokituksen. Yhdysvaltain raakaöljyvarastot putosivat viikolla 17 miljoonaa tynnyriä, mikä on suurin pudotus Yhdysvaltain raakaöljyn varastoissa vuodelta 1982 peräisin olevien tietojen mukaan.

FII/DII-tiedot

Ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII) myivät osakkeita nettomääräisesti 1 877,84 miljardilla ruplalla, kun taas kotimaiset institutionaaliset sijoittajat (DII) luovuttivat osakkeita nettomääräisesti 2,23 miljardilla ruplalla 2. elokuuta NSE:n alustavien tietojen mukaan.

F&O:n kielto

Kansallisen pörssin F&O-kieltolistalla on Hindustan Copper, Gujarat Narmada Valley Fertilizers & Chemicals, Piramal Enterprises ja Indiabulls Housing Finance. NSE:n mukaan osakkeet ovat kiellettyjä F&O-sektorilla, kun ne ovat ylittäneet 95 % markkinoiden laajuisesta asemarajasta (MWPL). F&O-kieltojakson aikana kyseisessä varastossa oleviin F&O-sopimuksiin ei sallita uusia työpaikkoja.

Bank Nifty Outlook

”Bank Nifty on myös nähnyt jyrkän laskun ja sulkeutunut ratkaisevasti alle 20 päivän liukuvan keskiarvon (45 400), mikä on merkki heikkoudesta. Päivittäisellä momentum-indikaattorilla on myös negatiivinen jako, joka on myyntisignaali, joten sekä hinta- että vauhtiindikaattori ehdottaa lisäkorjausta. Matkalla alaspäin 44 000 on lyhyen aikavälin tavoite ja käänteinen 45 800”, sanoi Jatin Gedia, BNP Paribasin Sharekhanin tekninen tutkimusanalyytikko.

Tekninen näkymä

”Niftyn lyhyen aikavälin trendi on kääntynyt alaspäin ja lähipäivinä voi odottaa lisää heikkoutta. Seuraavat tärkeät alemmat tuet katsotaan noin 19 200-19 100 tasolla tulevalla viikolla. Mikä tahansa 19 600–19 650 dollarin vetäytysralli voi olla myynti nouseva mahdollisuus”, sanoi Nagaraj Shetti, HDFC Securitiesin tekninen tutkimusanalyytikko.

Samankaltaiset artikkelit