Rupia nojaa RBI:n politiikkaan, Yhdysvaltain inflaatioon heilahtelun kiihtyessä

Rupee vs dollar, Rupee news, RBI news, Rupee RBI, Rupee and Dollar, Rupee latest news

Intian rupiaa ei juurikaan muutettu torstaina ennen Intian keskuspankin politiikkapäätöstä, jota seuraavat tärkeät Yhdysvaltain inflaatiotiedot.

Rupia, kuten se on ollut kahden viime päivän aikana, oli kapealla vaihteluvälillä. Valuutta pysyi lähes ennallaan keskiviikon 82,8150:sta ja 10 päivän toteutunut volatiliteetti on nyt palannut alle 3 %:n. Se on ollut tällä viikolla 14 paisaa.

”Toivotessaan vain vaihdettavaa liikettä molemmilta puolilta, vaikka rehellisesti sanottuna, sekä RBI:n että Yhdysvaltojen inflaatiossa on melko vähän tilaa yllätyksille”, pankin valuuttakauppias sanoi.

RBI:n klo 10.00 IST:n ei odoteta ryhtyvän mihinkään toimenpiteisiin, vaikka päätöstä pidetään nyt vähemmän muodollisuutena elintarvikkeiden hintojen nousun seurauksena.

Koronnosto nostaisi rupiaa ja ”voit odottaa noin 10-15 paisan reaktiota”, jos RBI toimittaa yllättävän koronnoston, valuuttakauppias sanoi.

Myöhemmin samana päivänä Yhdysvaltain inflaatiotietojen odotetaan osoittavan, että perushinnat nousivat heinäkuussa 0,2 % kuukausitasolla ja 4,8 % edellisvuodesta Reutersin tekemän kyselyn mukaan. Vuotuinen yleisinflaatio on 3,3 %, kun se kesäkuussa oli 3 %.

”Todennäköisesti näemme jotain, mitä emme ole nähneet pitkään aikaan, nimittäin vuotuisen inflaation nousevan. Hyvä uutinen on, että tämä johtuu pääasiassa perusvaikutuksista”, ING Bank sanoi muistiossa.

Samankaltaiset artikkelit