Maksamattomat osinkovaatimukset voivat nousta 45 000:een vuonna 24 – Market News

MONEY

Sijoittajien Investor Education and Protection Fund Authoritylle (IEPFA) tekemien hakemusten kokonaismäärä kuluvan tilikauden maksamattomien osinkojen vaatimiseksi ylittää todennäköisesti 45 000, mikä on 18 % enemmän kuin vuotta aiemmin, asiaa tietävät viralliset lähteet kertoivat FE:lle.

Joulukuun loppuun mennessä jätettyjen hakemusten (IEPF-lomake 5) määrä oli 36 000, mikä on korkein yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana viranomaisen perustamisen jälkeen tilikaudella 17. Lomake 5 on sijoittajan viranomaiselle jättämä hakemus maksamattomien summien ja osuuksien vaatimiseksi IEPF:ltä.

IEPF on palauttanut sijoittajille osinkoina noin 12 miljoonaa rupiaa arvioituaan heidän hakemuksiaan joulukuun loppuun asti – jälleen korkein tilikauden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana. IEPF myönsi tilikaudella 23 palautuksia 11,5 miljoonan rupian arvosta.

”Hakemusten ja hyvitysten spurtti johtuu viranomaisen paremmasta hallinnosta. IEPFA:n sisällä on luotu kohderyhmä hallitsemaan osakkeita, mikä lyhentää hakemusten hyväksymiseen ja hyvitysten myöntämiseen kuluvaa aikaa”, lähde sanoi.

Hallitus oli perustanut vuoden 2013 osakeyhtiölain 125 §:n mukaisesti IEPFA:n, jonka tavoitteena on edistää sijoittajakoulutusta, tietoisuutta, suojelua ja palauttaa saatavia sijoittajille. Lain 124 §:n mukaan yhtiö siirtää IEPFA:lle kaikki osakkeet, joille ei ole maksettu tai haettu osinkoa seitsemänä peräkkäisenä vuonna tai enemmän.

Vuosien 2023–2024 talousarviossa oli ilmoitettu integroidun IT-portaalin perustamisesta lunastamattomien osakkeiden ja maksamattomien osinkojen takaisinperimiseksi IEPFA:lta. Lähteiden mukaan portaali avataan maaliskuussa.

Tämän integroidun IT-portaalin avulla koko reklamaatioprosessi asiakirjojen toimittamisesta ja tarkistamisesta tarvittavien hyväksyntöjen varmistamiseen ja edistymisen seurantaan sekä osakkeiden tai osinkojen vastaanottamiseen voidaan virtaviivaistaa ja tehdä vaivattomaksi, lähde sanoi.

Integroidun IT-portaalin hyödyntäminen lisäisi olennaisen avoimuutta ja tarjoaisi kantajille päivityksiä korvausvaatimustensa etenemisestä.

IEPFA:n lunastamattomien osakkeiden kokonaismäärä on noussut yli 1,1 miljardiin ja se on yli kaksinkertaistunut 18. tilikaudesta. Lokakuussa 2022 oli kertynyt nostamattomia osinkoja yli 5 500 ₹.

Samankaltaiset artikkelit