Intialaiset yksityiset luottorahastot ryntäsivät täyttämään pankkien jättämää aukkoa

Indian private credit funds, Kotak Alternate Assets Managers , Edelweiss Alternatives , Rattan India Power, Shapoorji Pallonji

Yhä useammat intialaiset vaihtoehtoiset sijoitusrahastot laajentavat yksityistä luottotoimintaansa, täyttäen pankkien ja muiden lainanantajien jättämän tyhjiön ja heijastavat toiminnan piristymistä kaikkialla Aasiassa.

Yksityiset luottorahastot sijoittavat tyypillisesti luokittelemattomien ja alemman luottoluokituksen omaavien yritysten velka- tai hybridiarvopapereihin.

Kotak Alternate Assets Managers (KAAM), Edelweiss Alternatives Asset Advisors, InCred Alternative Investments ja Vivriti Asset Management pyrkivät kaikki kasvattamaan tällaisten rahastojen kokoa tai hankkimaan uusia varoja, näiden yritysten virkamiehet sanoivat.

”Pankit ovat vapauttaneet tukkulainatilan, ja sijoitusrahastot ovat varovaisia ​​tilan suhteen, kun taas vakuutusyhtiöt puhaltavat kuumana, puhaltaa kylmää”, sanoi Lakshmi Iyer, KAAM:n sijoitusjohtaja, joka sulki 8 miljardin rupian (96,7 miljoonan dollarin) yksityisen kaupan. luottorahasto.

”Tämä tila, josta meidän kaltaiset varainhoitajat löytävät tilaisuuden.”

Edelweiss Alternatives on sijoittanut 359 miljardia rupiaa yksityisiin luottoihin ja suunnittelee seuraavan kiinteistöluottorahastonsa käynnistämistä.

Vivriti Asset pyrkii lisäämään 15 miljardia rupiaa noin 35 miljardiin rupiaan, jota se jo hallinnoi yksityisissä luotoissa, toimitusjohtaja Vineet Sukumar sanoi.

KYSYNNÄN KASVU

EY:n mukaan tällaiset kaupat olivat 5,3 miljardia dollaria vuonna 2022. Viimeksi Rattan India Power ja Shapoorji Pallonji -ryhmä Goswami Infratech keräsivät rahaa tällaisista rahastoista.

”Aiemmin keskittyimme pääoman tarjoamiseen holdingyhtiötasolla, mutta nyt olemme myös todistamassa kasvavaa trendiä, jossa toimivat yritykset lähestyvät vaihtoehtoisia lainanantajia kaltaistenmme kasvupääoman saamiseksi”, sanoi Amit Agarwal, Edelweiss Alternativesin erikoistilannesijoittamisen johtaja.

Vaikka kiinnostus tällä alalla on suuri, kauppoja on ollut vaikea tehdä, koska hinnoittelu ei heijasta riittävästi riskiä, ​​sanoi luottomarkkinoiden toimija, joka kieltäytyi nimetään, koska hänellä ei ole valtuuksia puhua tiedotusvälineille.

Koska sijoitusrahastot ja ei-pankkilainanantajat kilpailevat luottoluokituksen ”AA” ja ”A” saamisesta, ”A-” ja ”BBB” -luokitellut yritykset hakevat yksityistä luottoa, tämä henkilö sanoi.

Yksityiset luottorahastot lainaavat näille yrityksille 12–18 %:lla jakaen transaktiot eriin. Riskillisin tällaisesta luotosta voi tuottaa jopa 20–24 %.

Maksukyvyttömyyden riski on kuitenkin suurempi ja irtautuminen voi olla vaikeaa, koska nämä arvopaperit ovat usein epälikvidejä.

”Makrotasolla varmistamme, että yksittäinen sopimus ei koskaan ylitä 5 prosenttia portfoliostamme, ja yritämme järjestää kaikki sopimuksemme siten, että saamme säännöllisesti kassavirtoja lainaajilta”, sanoi Ankur Jain, InCred Alternativen toimitusjohtaja.

Samankaltaiset artikkelit