Tiukemmat vakuudettomat lainanormit ennalta ehkäisevänä toimenpiteenä kestävyyden nimissä: RBI Guv – Banking & Finance News

RBI Guv

Intian keskuspankin pääjohtaja Shaktikanta Das sanoi keskiviikkona, että keskuspankin tiukempi kanta vakuudettomiin lainoihin aiemmin tässä kuussa on ”ennalta ehkäisevä” liike kestävyyden vuoksi.

Das korosti, että pankkijärjestelmä on edelleen joustava ja että järjestelmällä ei ole välitöntä syytä huoleen, Das kehotti lainanantajia olemaan varovaisempia ja havaitsemaan riskin muodostussuuntaukset ajoissa.

”Olemme… äskettäin ilmoittaneet muutamasta makrotason vakauden valvonnasta kestävän kehityksen yleisen edun vuoksi. Nämä toimenpiteet ovat luonteeltaan ennaltaehkäiseviä, ne on kalibroitu ja kohdennettu”, Das sanoi puhuessaan täällä vuotuisesta FIBAC-tapahtumasta.

Intian kauppa- ja teollisuuskamarien liitto (FICCI) ja Indian Banks’ Association (IBA) järjestävät yhdessä FIBAC-tapahtuman.

Voidaan todeta, että keskuspankki oli pyytänyt lainanantajia varovaisiksi, mutta aiemmin tässä kuussa korotti sekä pankkien että muiden pankkien vakuudettoman luotonannon riskipainoja.

Jokaista lainanantajan myöntämää riskialttiimpaa lainaa varten on osoitettava enemmän pääomaa, mikä johtaa korkeampiin puskureihin mahdollisen stressin varalta, ja muutto tekee myös henkilökohtaisista lainoista ja luottokorttilainoista kalliimpia yksilölle.

Das sanoi, että RBI on jättänyt pois ajoneuvojen ja asuntojen ostamiseen otetut lainat ja myös pienyritysten lainat tällaisten segmenttien tarjoaman kasvuhyödyn vuoksi, ja lisäsi myös, että keskuspankki ei näe mahdollisuutta stressin muodostumiseen segmenttejä.

Hän pyysi lainanantajia vahvistamaan riskienhallintakäytäntöjään ja rakentamaan lisäpuskureita tilanteiden varalle, jos suhdannesykli muuttuu kielteiseksi, ja lisäsi, että RBI on vahvistanut merkittävästi sääntelyään ja valvontaansa.

”Vaikka pankit ja NBFC:t näyttävät nyt hyvää suorituskykyä, sen ylläpitäminen vaatii yhteisiä ponnisteluja. Tällaisina hyvinä aikoina pankkien ja NBFC:n on pohdittava ja pohdittava, mistä mahdolliset riskit voivat mahdollisesti syntyä, hän sanoi.

Das sanoi, että lainanantajat jatkavat stressitestien tekemistä ja menneisyydestä poiketen neuvoivat myös ”reaalisektorin” tahoja ryhtymään vastaaviin toimiin.

RBI:n puolelta keskuspankki toteuttaa ponnisteluja, kuten paikan päällä ja sen ulkopuolella suoritettavia tarkastuksia, stressitestejä, haavoittuvuusarviointeja, temaattisia tutkimuksia ja datavedosanalyysiä, Das sanoi ja lisäsi, että nämä toimet ovat osa sen toimia. olla ennakoiva ja tulevaisuuteen katsova valvonnassa.

Aikana, jolloin järjestelmä raportoi vahvasta luotonannosta, Das pyysi lainanantajia välttämään kaikenlaista ”yliherkkyyttä” liiketoiminnassaan ja varmistamaan, että alakohtaiset ja alasektorin riskit ovat ”kestäviä”.

Pankkien ja NBFC-yhtiöiden on myös vahvistettava edelleen omaisuusvastuiden hallintaansa, Das huomautti ja huomautti, että ongelmat Yhdysvalloissa alkoivat olettamuksesta, että korot ovat alhaisia ​​”ikuisuuden”, mikä oli täysin väärin.

Das teki selväksi, että hän ei syytä Yhdysvaltain keskuspankkia, joka joutui nostamaan korkoja nopeasti inflaatiorintaman ongelmien vuoksi, ja sanoi, että RBI:n politiikalla ei ole ollut tällaista haitallista vaikutusta kalibroidun lähestymistavan ansiosta. koska olen nähnyt useita syklejä.

Hän pyysi myös lainanantajia olemaan luottamatta vain algoritmeihin lainattaessa puheluita ja pyysi rutiinipäivityksiä algoritmeihin, jotka ovat auttaneet helpottamaan lainaamista.

Kuvernööri sanoi, että NBFC-sektori on suuri lainanottaja pankkijärjestelmästä ja näiden kahden välillä on syvä yhteys. Das pyysi pankkeja ”arvioimaan jatkuvasti” altistumista NBFC:lle ja yksittäisten NBFC:iden altistumista useille pankeille.

Varoitti, että keskittyneet sidokset voivat luoda tartuntariskin, ja Das pyysi ei-pankkilainanantajia keskittymään rahoituslähteidensä laajapohjaisuuteen ja vähentämään yliriippuvuutta pankkirahoituksesta.

Sekä rahoitusalan yrityksille että India Inc:lle osoittamassaan viestissä hän sanoi: ”Elämme erittäin epävarmoja aikoja toisiinsa kytkeytyneessä maailmassa. Uusia riskejä ilmaantuu aika ajoin, uusia riskinlähteitä on myös ilmaantunut tällaisessa skenaariossa. Resilienssin kehittäminen edelleen olisi paras vakuutus häiriöiltä ja epävarmuustekijöiltä.”

Samankaltaiset artikkelit