Yhdysvallat takavarikoi 9 miljoonaa dollaria Tether-kolikoita, jotka on sidottu romanssihuijauksiin – Digital Transformation News

Stablecoins aim to maintain a one-to-one value with more stable assets

Yhdysvaltain hallitus takavarikoi lähes 9 miljoonan dollarin arvosta Tether-rahakkeita, jotka on jäljitetty järjestäytyneeseen huijariverkostoon, joka varasti miljoonia uhreilta eri puolilla maata.

Oikeusministeriö sanoi, että tukahduttaminen liittyi huijauksiin, jotka tunnetaan yleisesti nimellä ”sikojen teurastaminen”, jossa organisaatio käytti hyväkseen yli 70 uhria luomalla olemattomia kryptokaupankäyntialustoja. Ilmoitus tuli päivä sen jälkeen, kun Tether Holdings Ltd. kertoi jäädyttäneensä USDT- kryptovaluuttansa noin 225 miljoonan dollarin omistukset kansainvälisen ihmiskaupparyhmän tutkinnan aikana. Tether teki yhteistyötä oikeusministeriön kanssa, yhtiö kertoi maanantaina yhdessä kryptopörssin OKX:n kanssa.

”Sianteurastaminen” on suunnitelma, jossa huijarit lihottavat uhrin luottamusta ajan myötä teeskentelemällä romanttisia tai henkilökohtaisia ​​suhteita ja keksimällä sijoitusvoittoja, ennen kuin ottavat rahat ja katoavat. Financial Crimes Enforcement Network, joka on Yhdysvaltain valtiovarainministeriön haara, varoitti tänä vuonna tällaisten rikosten yleisyydestä, mikä on johtanut miljardeihin tappioihin Yhdysvaltain uhrien keskuudessa.

Tetherin tiedottaja ei heti vastannut kysymyksiin, liittyikö sen 225 miljoonan dollarin tokenin jäädyttäminen oikeusministeriön ilmoitukseen. Vakaat kolikot, kuten USDT, ovat kryptovaluuttoja, joiden tavoitteena on säilyttää yksi-yhteen arvo vakaammilla varoilla, kuten Yhdysvaltain dollarilla. Kauppiaat voivat käyttää niitä ostaakseen muita rahakkeita tai tallentaakseen omaisuutta digitaalisiin lompakoihin ennen kuin ne lunastetaan oikealla rahalla pörsseissä.

Samankaltaiset artikkelit