RBI hyväksyy CS Rajanin nimityksen Kotak Mahindra Bankin osa-aikaiseksi puheenjohtajaksi – Banking & Finance News

Kotak Mahindra Bank, appointment, RBI, board of directors, CS Rajan, hiring, banking sector

Kotak Mahindra Bank Limited ilmoitti keskiviikkona, että Intian keskuspankki (RBI) on hyväksynyt pankin riippumattoman johtajan CS Rajanin nimittämisen osa-aikaiseksi puheenjohtajaksi kahdeksi vuodeksi 1. tammikuuta 2024 alkaen. Rajanin nimitys pankin hallituksen seuraavaksi osa-aikaiseksi puheenjohtajaksi johtuu nykyisen osa-aikaisen puheenjohtajan Prakash Apten eläkkeelle, jonka toimikausi päättyy 31.12.2023.

CS Rajanilla on yli 40 vuoden kokemus merkittävistä valtion salkkuista. Hänet nimitettiin riippumattomaksi johtajaksi pankin hallitukseen 22. lokakuuta 2022 alkaen. IAS-virkailijana 1978 hän jäi eläkkeelle Rajasthanin hallituksen pääsihteerin tehtävästä vuonna 2016.

”Hän toimi johtotehtävissä 12 vuotta keskeisillä infrastruktuurisektoreilla, kuten energia, moottoritiet, vesivarat ja teollisuus, mukaan lukien SSI/MSME, ja työskenteli 14 vuotta maatalouden ja maaseudun kehittämisen parissa. Hän on IAS:ssa työskennellessään 38 vuotta hankkinut kokemusta myös henkilöstöhallinnon, rahoituksen ja yleishallinnon aloilta, tiedotteessa kerrotaan.

Hän on työskennellyt poikkitieteellisissä ryhmissä arvioiden Maailmanpankin hankkeita muissa valtioissa ja myös Maailmanpankin konsulttina tutkimuksessa ”Maaviljelijöiden osallistuminen maatalouden tutkimukseen ja laajentamisjärjestelmään”. Jäätyään eläkkeelle varsinaisesta palveluksesta heinäkuussa 2016 hän toimi varapuheenjohtajana Rajasthanin pääministerien neuvoa-antavassa toimikunnassa kahden ja puolen vuoden ajan. Lokakuussa 2018 Intian hallitus nimitti CS Rajanin Infrastructure Leasing and Financial Services Limitedin (IL & FS) hallitukseen aluksi johtajaksi, sen jälkeen toimitusjohtajaksi kolmeksi ja puoleksi vuodeksi, sitten puheenjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi. Johtajana vuoden ja siitä lähtien hän on toiminut IL & FS:n hallituksen ulkopuolisena puheenjohtajana.

Prakash Apte, riippumaton osa-aikainen puheenjohtaja, Kotak Mahindra Bank, sanoi: ”Meillä on ilo ilmoittaa, että RBI on hyväksynyt CS Rajanin nimityksen Kotak Mahindra Bankin seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hänen asiantuntemuksensa Intian tulevaisuuden kannalta elintärkeillä aloilla, mukaan lukien infrastruktuuri, tiet, energia, maatalous ja maaseudun kehittäminen, teollisuus ja kauppa, tuo keskusteluun uutta näkökulmaa ja edistää pankin kasvua.

Dipak Gupta, Kotak Mahindra Bankin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja, sanoi: ”Kiitämme Prakash Aptea hänen panoksestaan ​​pankille ensin itsenäisenä johtajana ja myöhemmin pankin hallituksen puheenjohtajana. Haluamme onnitella herra CS Rajania hänen nimityksestään pankin hallituksen puheenjohtajaksi. Olemme varmoja, että pankki hyötyy valtavasti herra Rajanin ohjauksesta sen seuraavaa kasvuvaihetta varten.

CS Rajan puolestaan ​​sanoi: ”Olen syvästi nöyrä ja kunnia hyväksyä nimityksen pankin puheenjohtajaksi ja kiittää hallitusta siitä, että se on uskonut minulle vastuun ohjata pankki uusiin korkeuksiin ja lisätä sidosryhmien arvoa. Odotan innolla yhteistyötä hallituksen ja koko tiimin kanssa.

Samankaltaiset artikkelit