Nifty Realty -indeksi hyppää 40 % kuudessa kuukaudessa; Sunteck Realty, Sobha, Mahindra Lifespaces ostettavien kiinteistöosakkeiden joukossa

While H1FY24 is expected to be muted in terms of launches, most real estate companies have a large launch pipeline for the festive season and H2FY24.

Nifty Realty -indeksi on noussut yli 40 % viimeisen kuuden kuukauden aikana ja käy lähellä 52 viikon huipputasoaan. Indeksi on noussut yli 33 prosenttia vuonna 2023 tähän mennessä.

Rallia ovat johtaneet vahvat nousut kiinteistöyhtiöiden osakkeissa, jotka ovat tehneet ennätysmääräisiä asuntomyyntivarauksia 23. tilikaudella, ja sitä tukevat huolien lieventämisestä kysyntään vaikuttavista asuntolainojen korkojen noususta.

Viimeisen kuuden kuukauden aikana Macrotech Developersin osakkeet ovat nousseet lähes 55 %, Prestige Estates Projectsin osakkeet yli 58 %, DLF:n osakkeet 43 %, Godrej Propertiesin 40 % ja The Phoenix Millsin 36 %.

Muiden Nifty Realtyn osatekijöiden joukossa Brigade Enterprises, Indiabulls Real Estate, Oberoi Realty ja Sunteck Realty ovat nousseet 25–35 % viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Intian asuntomarkkinoiden koko Intian 8 suurimmassa kaupungissa 22. tilikaudella ylitti 20. vuoden tason (ennen Covidia), kun taas tilikauden 23 teollisuuden myynnin varausarvo kasvoi 36 % vuotta aiemmasta. 29 000 miljoonaa.

Vaikka H1FY24:n odotetaan olevan hiljainen lanseerausten suhteen, useimmilla kiinteistöyrityksillä on suuri lanseerausputki juhlakauden ja H2FY24:n osalta.

ICICI Securities arvioi, että koko Intian asuinmarkkinaosuus sen kattavuusmaailmassa kasvaa 24 prosentista vuonna 23 27 prosenttiin vuonna 25E, mikä johtuu 11,5 prosentin myyntivarausten CAGR:stä 23-25 ​​vuoden tilikauteen verrattuna.

”Vaikka markkinaosuuksien kasvun odotetaan olevan hitaampaa, kun otetaan huomioon jo saavutetut voimakkaat markkinaosuuden kasvut 20-23 tilikauden aikana, arvioimme peittouniversumimme yleisintialaisen asuinmarkkinoiden osuuden kasvavan 24 prosentista vuonna 23 27 prosenttiin FY25E.”, välitysyhtiö sanoi raportissa.

Lisäksi korot tai asuntolainojen korot, jotka olivat maaliskuussa 2022 alimmillaan sitten vuoden 2005, alkoivat nousta keskuspankin rahapolitiikan kiristämisen myötä.

Koronnosto 23:lla maailmanlaajuisesti ja Intiassa on johtanut siihen, että suuret lainanantajat ovat nostaneet asuntolainojen korkoja 240–250 peruspisteellä 6,7 prosentista noin 9,2–9,3 prosenttiin. Tämä merkitsee 18–22 % korkeampaa kuukausittaista EMI-tuloa uusien asuntojen ostajille 20 vuoden laina-ajalle.

Samaan aikaan myös asuntojen hinnat ovat nousseet 9 % viimeisen 15 kuukauden aikana.

ICICI Securities uskoo kuitenkin, että tämä ei välttämättä vaikuta merkittävästi kysyntään, sillä HDFC Limitedin mukaan yleinen kohtuuhintaisuus pysyy terveenä 3,3-kertaisella vuositulolla, mikä on paras viimeiseen 25 vuoteen.

Vaikka olettaen, että asuntolainojen korot saattavat nousta vielä 25-50 bps vuonna 24, välittäjä uskoo, että kehittäjät pyrkisivät tarjoamaan kannustimia, kuten rakentajan tukea rajoitetuksi 2-3 vuoden ajaksi.

Kehittäjät jatkavat hinnoittelukuria ja kohdistavat hinnankorotuksia inflaation tai palkankorotusten (5-7 %) mukaisesti ja hillitsevät samalla velkatasoa, mikä tahansa asuntolainojen korkojen laskeminen voi lisätä kysyntää edelleen, pankkivälitysyhtiö sanoi.

Se pysyy rakentavana FY23-25E:n asuinalueella.

Kiinteistöalan parhaiden vetojen joukossa ICICI Securitiesilla on ”Buy”-luokitukset Brigade Enterprisesille, Mahindra Lifespace Developersille, Sobha Ltd:lle ja Sunteck Realtylle.

Sillä on ”Lisää” -kutsuja DLF-, Oberoi Realty- ja Prestige Estates -projekteissa. ICICI Securities suosittelee ”Hold” Macrotech Developersille ja ”Sell” Godrej Propertiesille.

Päivitetty: 7. syyskuuta 2023 klo 13.24 IST

Samankaltaiset artikkelit