Zerodha Tax Saver (ELSS) Nifty LargeMidcap 250 Index Fund: Tax Benefit, luonnos SID tiedot tästä

Zerodha Tax Saver (ELSS) Nifty LargeMidcap 250 Index Fund

Zerodha Fund House (ZFH) on jättänyt Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnalle (SEBI) suunnitelman tietoasiakirjaluonnoksen (SID) ”Zerodha Tax Saver (ELSS) Nifty LargeMidcap 250 Index Fund -rahastolle”. Markkinasäätäjän hyväksynnän jälkeen järjestelmä tulee saataville yksityissijoittajien sijoituksiin. Tässä on katsaus tämän järjestelmän tärkeimpiin ominaisuuksiin SID-luonnoksen mukaisesti.

Zerodha Tax Saver (ELSS) Nifty LargeMidcap 250 Index Fund on avoin passiivinen osakesidonnainen säästöjärjestelmä, jossa on lakisääteinen 3 vuoden lukitusjakso ja veroetu. Järjestelmä seuraa Nifty LargeMidcap 250 -indeksiä.

Ehdotettu järjestelmä tarjoaa vain suoran suunnitelman kasvuvaihtoehdolla. Lisäksi, koska järjestelmä tarjoaa vain suoran suunnitelman, tapahtumamaksuja ei peritä tai vähennetä.

SID-luonnoksen mukaan tämä on ”osakesidonnainen säästöjärjestelmä, ja sen tarkoituksena on täyttää kaikkien muiden ilmoitusten/määräysten vaatimukset, joita hallitus/sääntelyelimet voivat ajoittain määrätä”.

Investointitavoite

Zerodha Tax Saver (ELSS) Nifty LargeMidcap 250 -indeksirahasto sijoittaa osakkeisiin, jotka sisältävät Nifty LargeMidcap 250 -indeksin samassa suhteessa kuin indeksissä saavuttaakseen tuoton, joka vastaa Nifty LargeMidcap 250 -indeksin kokonaistuottoindeksiä (jolloin seurantavirheeseen). samalla kun se tarjosi vähennyksen sellaisista järjestelmään tehdyistä sijoituksista vuoden 1961 tuloverolain 80C pykälän mukaisesti.

SIP-vaihtoehdot

ELSS-indeksirahasto tarjoaa päivittäin, viikoittain, kahdesti viikoittain, kuukausittain, neljännesvuosittain, puolivuosittain ja vuosittain SIP-vaihtoehtoja alkaen vähintään 500 Rs:sta. Järjestelmä tarjoaa myös SIP-täyttömahdollisuuden, jossa sijoittajilla on mahdollisuus korottaa SIP-määrän kiinteällä määrällä ennalta määrätyin väliajoin.

Tämä ei kuitenkaan ole takeita siitä, että järjestelmän investointitavoite saavutetaan.

Kuka saa sijoittaa?

Zerodha Tax Saver (ELSS) Nifty LargeMidcap 250 -indeksirahasto voi sopia sijoittajille, jotka hakevat pitkän aikavälin pääoman kasvua sijoittamalla Nifty LargeMidcap 250 -indeksin kattamiin osakkeisiin ja osakesidonnaisiin arvopapereihin. Ohjelmaluonnoksen riskimittarin mukaan sijoittajien pääoma on ”erittäin suuressa riskissä”.

Veroetu

Tähän ELSS-indeksirahastoon tehdyt sijoitukset, joiden arvo on enintään 1,5 lakh Rs vuodessa, voidaan vähentää tuloverolain 80C pykälän mukaisesti. Tätä vähennystä voivat käyttää verovelvolliset, jotka jättävät ilmoituksensa vanhan verojärjestelmän mukaisesti.

Likviditeetti

Tämän ELSS-indeksirahaston osuuksia voidaan lunastaa vasta kolmen vuoden jakson (lock-in-period) kuluttua osuuksien allokointipäivästä. ”Ellei lukitusjakso päättyy, Merkintä ja lunastus tehdään NAV-pohjaisiin hintoihin kaikkina pankkipäivinä. Rahasto lähettää lunastustulot 03 työpäivän kuluessa voimassa olevan lunastuspyynnön vastaanottamisesta”, SID sanoo.

Nimellisarvo

Zerodha Tax Saver (ELSS) Nifty LargeMidcap 250 -indeksirahaston kunkin osuuden nimellisarvo on 10 Rs, ja järjestelmä seuraa Nifty Large Midcap 250 Index TRI:tä.

Hakemuksen vähimmäismäärä

Tämän indeksirahaston osuuksien vähimmäisostohinta on 500 Rs ja sen jälkeen 500 Rs:n kerrannaisina. Lisäostoksia voidaan tehdä 500 Rs:lla ja sen jälkeen Re 500:n kerrannaisina.

Omaisuuden allokointi

Järjestelmä allokoi jopa 95 % varoista Nifty LargeMidcap 250 -indeksin kattamiin osakkeisiin ja osakesidonnaisiin arvopapereihin. Jopa 5 % järjestelmän kokonaisvaroista voidaan sijoittaa velka- ja rahamarkkinainstrumentteihin.

Järjestelmää hallinnoi Kedarnath Mirajkar, joka on aiemmin toiminut rahastonhoitajana Aditya Birla Sun Life AMC:ssä.

Samankaltaiset artikkelit