Sebi hillitsee finfluencereita auttaakseen sijoittajia saamaan tarkkaa, puolueetonta tietoa

sebi, sebi on finfluencers, mutual fund, rise of financial influencers,

Taloudellisten vaikuttajien tai vaikuttajien, jotka veloittavat jopa 7,5 000 rupiaa julkaisusta sosiaalisessa mediassa, nousu toi ihmisille uuden tavan päästä käsiksi ja tulkita taloudellisia tietoja, ja nyt he joutuvat pian sääntelyn piiriin, kun Sebi ehdotti toimenpiteitä. hillitäkseen niiden lisääntyvää määrää. Sebin ehdotettu toimenpide ei ainoastaan ​​takaa, että sijoittajat saavat oikeaa ja puolueetonta tietoa, vaan myös auttaa säilyttämään aitouden ja vähentämään petoksia, Anand Rathi Wealthin varatoimitusjohtaja Feroz Azeez kertoi PTI:lle.

Ehdotuksen mukaan finfluencerien on rekisteröidyttävä Sebiin ja noudatettava erityisiä ohjeita. Lisäksi on ehdotettu, että rekisteröimättömiä finfluencereita kielletään yhteistyöstä sijoitusrahastojen ja pörssivälittäjien kanssa myynninedistämistoimissa. Vaikka monet finfluencerit tarjoavat arvokkaita näkemyksiä, on ollut kasvavaa huolta mahdollisista riskeistä, jotka liittyvät sääntelemättömiin finfluencereihin, jotka voivat tarjota puolueellisia tai harhaanjohtavia neuvoja. Ne toimivat yleensä provisiopohjaisella mallilla.

”Finfluencerit veloittavat yksittäisestä postauksesta 10 000 rupiasta jopa 7,5 000 ruplaan ilman veroja. Vaikuttajamarkkinointitoimistot lainaavat jopa 20 000 rupiaa kampanjasta plus verot houkutellakseen seuraajiaan”, Azeez sanoi. Lisäksi monet heistä tienaavat suosittelumaksuilla tai voitonjakoilla tuotteen, kanavan, alustan tai palvelun mainostamisesta tai saavat korvauksen suoraan sosiaalisesta mediasta ja muista alustoista.

Käsitelläkseen finfluensoreihin liittyvää riskiä Sebi julkaisi viime kuun lopulla kuulemispaperin, jossa ehdotettiin rekisteröityjen välittäjien tai säänneltyjen yksiköiden yhdistämistä rekisteröimättömien vaikuttajien kanssa. Aikakaudella, jolloin talousneuvontaa levitetään yhä enemmän sosiaalisessa mediassa, raja uskottavien neuvojen ja harhaanjohtavan tiedon välillä voi hämärtyä.

Vaatimalla finfluencereita rekisteröitymään Sebiin ja noudattamaan tiettyjä ohjeita, sääntelijä asettaa standardin vastuullisuudelle ja asiantuntemukselle alalla, Sonam Srivastava, Wright Researchin PMS:n perustaja ja rahastonhoitaja, sanoi.

”Sääntelymuutos taloudellisten vaikuttajien tai finanssialan vaikuttajien rooliin puuttumiseksi on epäilemättä merkittävä sijoittajansuojan parantamisessa ja alan läpinäkyvyyden edistämisessä”, Anand Rathi Wealthin Azeez sanoi.

Pääomamarkkinavalvontaviranomainen on myös ehdottanut toimenpiteitä rekisteröimättömien finfluencerien tulomallin häiritsemiseksi ja sen varmistamiseksi, että he noudattavat asianmukaisia ​​tiedonanto- ja vastuuvapauskäytäntöjä. Tämä auttaa luomaan vastuullisemman ja luotettavamman ympäristön taloudellista ohjausta hakeville sijoittajille, hän sanoi.

Finfluencerit ovat vaikuttaneet merkittävästi seuraajiensa taloudellisiin päätöksiin viime vuosina, ja näin ollen Sebin ehdottama sääntelykehys voi tehdä heistä vastuullisia ja vastuullisia tarjoamistaan ​​neuvoista, Tejas Khoday, FYERSin perustaja ja toimitusjohtaja, sanoi.

Lisäksi Sebiin tai pörssiin tai AMFI:hen rekisteröityneiden finfluencerien odotetaan näyttävän asianmukaisen rekisteröintinumeronsa, yhteystietonsa ja sijoittajan valituksen auttavan puhelinlinjan sekä ilmoittavan asianmukaisesti kaikista viesteistä.

Khoday sanoi, että uudet määräykset voivat auttaa estämään eturistiriitoja ja suositusten harhaa, joka yleensä jättää huomiotta seuraajiensa riskiprofiilit. Olennaista on kuitenkin myös tasapainottaa sääntely ja innovaatio. ”Ehdotettujen sääntöjen tulisi valjastaa digitaalisen median voimat lisäämään väestön yleistä taloudellista tietoisuutta oikeudenmukaisesti ja läpinäkyvästi vaarantamatta tähän mennessä laajaa sosiaalisen median levinneisyyttä”, hän lisäsi.

Lisäksi sääntelijä on ehdottanut suljetun ekosysteemin luomista Sebi-rekisteröityjen sijoitusneuvojien (IAs) ja tutkimusanalyytikkojen (RAs) perimistä varten asiakkailtaan. Tämä ekosysteemi auttaa sijoittajia varmistamaan, että heidän maksunsa saavuttavat vain rekisteröidyt IA:t ja RA:t. Tämä auttaisi myös sijoittajia tunnistamaan, eristämään ja välttämään rekisteröimättömiä kokonaisuuksia, jotka eivät pääse käsiksi tähän suljettuun ekosysteemiin.

Samankaltaiset artikkelit