Kiinteistöosakkeet näyttävät houkuttelevilta lisääntyvän konsolidoinnin ja terveen kysynnän keskellä; DLF, Prestige, Brigade parhaat valinnat: Nuvama

Kiinteistöosakkeet näyttävät houkuttelevilta lisääntyvän konsolidoinnin ja terveen kysynnän keskellä;  DLF, Prestige, Brigade parhaat valinnat: Nuvama

Asuntokysyntä Intian seitsemässä suurimmassa kaupungissa parani 28 % vuoden 2024 huhtikuussa (yoY), kun taas vuonna 2024 se kasvoi 17 % vuoden 2024 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kuitenkin uudet lanseeraukset putosivat 10 % vuotta aiemmasta ja tarjonta 15 % vuotta aiemmasta.

Myymättömät varastot paranivat edelleen, kun se laski 7 % vuotta aiemmasta varastokuukausien laskiessa 15:een huhtikuussa 19:stä samassa kuussa viime vuonna. Lisäksi myymättömien varastotasojen korjaus on nostanut hintoja kaikissa suurimmissa kaupungeissa. Keskimääräiset asuntojen hinnat nousivat vuodentakaisesta kaikissa seitsemässä suurimmassa kaupungissa kuukauden aikana.

Reserve Bank of India (RBI) keskeyttää koronnostot ja kiinteistökehittäjät vauhdittavat liiketoiminnan kehitystä, Nuvama Institutional Equities uskoo myyntivauhdin paranevan erityisesti järjestäytyneiden kehittäjien osalta.

”Odotamme keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä konsolidoitumista järjestäytyneiden kehittäjien hyväksi. Lisäksi kiinteistöalan kasvava pääomaintensiteetti, luottokriisi ja keskittyminen toteuttamiseen todennäköisesti auttavat kehittäjiä, joilla on vahva tase ja vakiintuneet tuotemerkit. Asuntojen kasvun ja velkavähennysrintaman mukavuuden myötä kehittäjät ovat vauhdittaneet liiketoimintansa kehitystoimintaansa, mikä on johtanut lanseerausputkistojen vahvistamiseen ja vauhdittaneen myyntiä edeltävää kasvua”, välitys sanoi raportissa.

Järjestäytyneet kehittäjät ovat todistamassa COVIDin jälkeisen kassavirtansa paranemista, mikä auttaa heitä kasvattamaan markkinaosuuttaan. Kehittäjät, joilla on vahva tase, hyötyvät myös houkuttelevista liiketoiminnan kehittämismahdollisuuksista. Kaiken kaikkiaan välitys uskoo, että vahvemmat pelaajat kasvattaisivat markkinaosuuttaan eteenpäin.

Se odottaa laukaisujen pysyvän hillittyinä likviditeettirajoitusten vuoksi. Arvostuksen pysyessä suhteellisen hyvänä, meklariyritys väittää, että se on hyvä tilaisuus päästä sisään kiinteistöosakkeisiin.

”Uskomme, että kiinteistöosakkeet ovat houkuttelevia keskipitkällä aikavälillä kasvavan konsolidoinnin valossa. Sijoittajien luottamus asuntojen myynnin kehitykseen lisääntyy, ja uskomme, että todennäköisyys seuraavalle uudelleenluokituksen vaiheelle on suuri rakennuttajille, joilla on suuria maapankkeja”, Nuvama Equities sanoi.

Sen parhaita valintoja alalla ovat DLF, Prestige Estates Projects ja Brigade Enterprises. Välitysyrityksellä on ”Osta”-luokitus näille osakkeille.

Julkaistu: 27. toukokuuta 2024 klo 11.19 IST

Samankaltaiset artikkelit