Outlet-ostoskeskukset: Intian alennusmetsästäjät kohtaavat huippumerkkejä

Outlet-ostoskeskukset: Intian alennusmetsästäjät kohtaavat huippumerkkejä

NEW DELHI
: Kiinteistökehittäjät eri puolilla Intiaa omaksuvat konseptin outlet-ostoskeskuksista, jotka ovat saaneet vaikutteita vastaavien mallien menestyksestä lännessä. Ne tarjoavat vaatteita ja jalkineita alennettuun hintaan, kun brändit etsivät keinoja realisoida varastoja.

Vaikka vähittäiskaupan tilat, kuten outlet-ostoskeskukset, ovat jo suosittuja erityisesti Punjabissa, kiinteistöasiantuntijat sanoivat, että trendi on nousemassa yleisintialaiseksi ilmiöksi. Lisäksi ulkomaiset myyntipistekehittäjät tutkivat tapoja ottaa käyttöön globaaleja formaatteja Intiassa, he lisäsivät.

Helmikuussa Restate-kehittäjä Pacific Group julkisti Delhin ensimmäisen outlet-ostoskeskuksen Jasolassa. Se isännöi alennusmyymälöitä sellaisille brändeille kuin Gant, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Lacoste, Skechers, Adidas ja Birkenstock, ja se toimii lähes täysillä. Kauppakeskuksessa oli lanseeraushetkellä yli 74 premium-brändimyymälää ja suuri elokuvateatteri.

Pacific Groupin toiminnanjohtaja Abhishek Bansal sanoi, että Intiassa oli aina pieniä ostosalueita alennusmyymälöineen, mutta Intian vähittäiskaupan maisemasta puuttui omistautuneita, organisoituja myyntipisteitä.

Jasolan 300 000 neliömetrin suuruisessa ostoskeskuksessa on sekä arvo- että silta-ylellisyysbrändejä. Bansal kuitenkin ennakoi brändimixin vaihtuvan 12–24 kuukauden sisällä ja keskittyy enemmän korkealaatuisiin brändeihin. ”Olemme 100 % varattu ja saamme kyselyitä useammalta tuotemerkiltä. Yritämme sijoittaa sen enemmän premium-myymäläksi. Haluamme kehittää peliämme hitaasti ja 12-24 kuukauden kuluttua näemme muutoksia ja vaihtuvuutta brändeissä.”

Outlet-ostoskeskukset ovat varsin suosittuja paikallisten ja turistien keskuudessa Kanadassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Ostoskeskukset sijaitsevat yleensä kaupunkien laitamilla, ja ne kattavat huippuluokan ylellisyyden keskihintaisiin merkkeihin ja myyvät päivättyjä varastoja jyrkillä alennuksilla.

Vaikka myyntikeskukset ovatkin vasta syntymässä Intiassa, nuorten, varakkaiden ja paljon matkustavien intialaisten elämäntyylien ja toiveiden mukaisten valintojen avulla on mahdollista saada rahaa, kiinteistökonsultti JLL sanoi syyskuussa julkaisemassaan raportissa. Premium-myymälät voivat olla hyvä vaihtoehto maanomistajille tai kehittäjille, jotka haluavat luoda eriytetyn tuotteen, mutta optimaalinen tuotemerkkivalikoima ja ostoskeskuksen koko ovat ratkaisevia parametreja, se lisäsi.

Samaan aikaan brändit sanoivat, että myyntipisteet ovat tärkeä osa myymäläverkostoa, koska ne auttavat purkamaan vanhoja varastoja vaikuttamatta brändiin. ”Arvind Fashionsilla on yli 100 myymälää Intiassa ja se suunnittelee 20-25 myymälää vuodessa. Brändin varastotilanteen ylläpitäminen ja se, että kuluttajat voivat saada vanhemman kauden osakkeita hyvällä hinnalla hyvässä ostosympäristössä, kannattaa”, sanoi Arvind Fashionin tiedottaja, jolla on kuusi tuotemerkkiä, mukaan lukien Tommy Hilfiger ja Clavin Klein.

Sushil Dungarwalin, vähittäiskaupan ja ostoskeskusten asiantuntijan, joka työskentelee muutamien kehittäjien kanssa auttaakseen luomaan suurikokoisia myyntipisteitä Etelä- ja Pohjois-Intian valtateiden varrella, mukaan Punjabissa toimii kahdeksan outlet-keskusta, mutta 50-100 kilometrin päässä tärkeimmistä kaupungeista. moottoritiet. ”Aiemmin ne avautuivat satunnaisesti, mutta nyt on selvä muutos”, Dungarwal sanoi.

Parannettu saavutettavuus Intian valtateiden varrella sekä ajoneuvojen omistuksen lisääntyminen voisivat auttaa kehittämään satoja tällaisia ​​kehityskohteita viiden vuoden kuluessa, ja useammat kiinteistökehittäjät harkitsevat maan muuntamista valtateiden yli vähittäismyyntimuotoihin, Dungarwala lisäsi.

Rahul Arora, JLL:n Intian toimistoleasing-neuvonta- ja vähittäismyyntipalvelujen johtaja, sanoi, että suuret globaalit toimijat tutkivat mahdollisuuksia Intian outlet-ostoskeskuksen markkinoilla. Kun yhä useammat kuluttajat ostavat merkkivaatteita ja siirtyvät käyttämään parempia ja kalliimpia brändejä, Arora odottaa useamman brändin perustavan myymälöitä outlet-ostoskeskuksiin.

Bansal sanoi, että markkinat ovat syntymässä ja kehittäjien on oltava varovaisia ​​vuokralaisten yhdistelmän suhteen, koska vuokrat ovat alhaisempia kuin vakiintuneissa ostoskeskuksissa.

Samankaltaiset artikkelit