Knight Frankin mukaan asuntojen myynti kahdeksassa Intian kaupungissa saavuttaa 10 vuoden huippunsa ja nousi 11 prosenttia vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla

Search

Asuntojen myynti Intiassa saavutti 11 vuoden korkeimman 1,73 lakhan asunnon, ja toimistokysyntä saavutti ennätysmäärän 34,7 miljoonaa neliöjalkaa kahdeksassa suuressa kaupungissa tammi-kesäkuussa.

Tämä paljastui maailmanlaajuisten kiinteistökonsulttien Knight Frankin julkaisemassa raportissa India Real Estate: asuin- ja toimistotilat tammi-heinäkuussa.

Vuositasolla asuntojen myynti kasvoi 11 prosenttia 1 73 241 asuntoon ja toimistotilojen vuokraus kasvoi 33 prosenttia 34,7 miljoonaan neliöjalkaan.

Shishir Baijal, Knight Frank Indian hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, sanoi: ”Vahva kasvuvauhti heijastuu Intian kiinteistömarkkinoiden vahvaan suorituskykyyn.”

Tämän seurauksena raportin mukaan asuin- ja toimistosegmentit ovat saavuttaneet vuosikymmenen korkeita lukuja. Baijal mainitsi, että premium-asuntojen osuus kaikesta myynnistä vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla oli 34 prosenttia.

NCR:ssä erityisesti Gurugram on noussut luksusasunnon ostajien suosimaksi vaihtoehdoksi. Alueella on paljon korkean nettovarallisuuden henkilöitä (HNI) ja Ultra NHI:itä, ja varakkaiden millenniaalien määrä on kasvanut merkittävästi alueella, jotka haluavat pysyä lähellä työtä ja ovat valmiita tekemään ylimääräisen mailin mukavuutensa vuoksi. ja hemmotteleva elämäntapa, sanoi Aakash Ohri, DLF Homesin yhteinen toimitusjohtaja ja liiketoimintajohtaja.

Tammi-kesäkuussa 2024 asuntojen myynti Mumbaissa kasvoi 16 prosenttia vuosittain 47 259 asuntoon, kun taas toimistotilojen vuokraus kaupungissa kasvoi 79 prosenttia 5,8 miljoonaan neliöjalkaan.

Delhi-NCR:ssä asuntojen myynti laski 4 prosenttia 28 998 asuntoon, mutta toimistotilojen kysyntä kasvoi 11,5 prosenttia 5,7 miljoonaan neliöjalkaan.

Bengalurussa asuntojen myynti kasvoi 4 prosenttia 27 404 asuntoon ja toimistokysyntä 21 prosenttia 8,4 miljoonaan neliöjalkaan.

Chennaissa asuinkiinteistöjen myynti kasvoi 12 prosenttia 7 975 asuntoon, mutta toimistojen kysyntä laski 33 prosenttia 3 miljoonaan neliöjalkaan.

Kolkatassa asuntojen myynti kasvoi 25 prosenttia 9 130 asuntoon. Kaupungissa nähtiin myös 23 prosentin lisäys toimistotilojen vuokralle 0,7 miljoonaan neliöjalkaan.

Asuntojen kysynnän kasvu korostaa perusteellista muutosta ihmisten käsityksissä kodin omistamisesta. Kotipaikan arvo on tullut selvemmäksi kuin koskaan ennen.

Ohri kertoi, että asuntojen, erityisesti luksusasuntojen, tarjoamat merkittävät tuotot ovat vauhdittaneet asuntojen ostotrendiä sijoitustarkoituksiin. Hän lisäsi, että on myös äskettäin herännyt vaatimus ylellisistä integroiduista kunnista, jotka tarjoavat kodin ostajille varakkaita koteja, turvallisuutta ja turvallisuutta.

Samankaltaiset artikkelit