IIFL-konserni aikoo palata ARC-liiketoimintaan – Banking & Finance News

IIFL, IIFL group, investment, TrustCheckr, Truecaller, IIFL Group

Rahoituspalveluyritys IIFL Finance suunnittelee aloittavansa uudelleen omaisuuden jälleenrakennusliiketoiminnan perustamalla omaisuuden jälleenrakennusyhtiön (ARC). Lähteiden mukaan IIFL hakee parhaillaan lisenssiä Reserve Bank of India:lta (RBI) ARC:n muodostamiseksi.

Yhtiö oli aiemmin perustanut IIFL Asset Reconstructionin ja hakenut lupaa pankkiviranomaiselta. Se ei kuitenkaan pystynyt hankkimaan samaa, ja ARC pysyi passiivisena asiakkaiden hankinnan ja tulojen hankkimisen suhteen.

IIFL on yrittänyt myös muita tapoja palata ARC-sektorille. Pyrkiessään kasvamaan epäorgaanisesti yritys yritti hankkia osuuden olemassa olevasta ARC:sta. ”Yhtiö halusi hankkia osuuden olemassa olevasta ARC:sta ja se myös suoritti due diligence -tutkimuksen, mutta neuvottelut epäonnistuivat joidenkin arvostuseriilaisuuksien vuoksi”, lähde sanoi.

Osuuden hankinnan ideana oli päästä nopeasti ARC-liiketoimintaan, hän lisäsi. Uuden lisenssin hakeminen RBI:lta on aikaa vievä prosessi, koska sääntelijä suorittaa tiukan valvonnan ennen hyväksyntäänsä. Hankinta olisi kuitenkin antanut IIFL:lle välittömän alun.

Uuden ARC:n painopiste on lähteiden mukaan vähittäislainojen hankinnassa. IIFL-ryhmälle lähetetyt kyselyt jäävät vastaamatta lehdistölle siirtymiseen asti.

Kasvava omaisuuden jälleenrakennussektori, jolla on tällä hetkellä 27 toimijaa, on houkutellut aiemmin useita yrityksiä. Viimeisin toimija tälle sektorille on Chennaissa pääkonttoriltaan toimiva Shriram Group.

Arvopaperistamissektorin vahvistamiseksi RBI nosti vuonna 2022 ARC:n perustamisen vähimmäispääomavaatimuksen 100 miljoonasta rupiasta 300 miljoonaan rupiaan.

ARC:t auttavat pankkeja puhdistamaan taseensa, kun ne ostavat niiltä järjestämättömiä varoja tai huonoja lainoja. Intian ARC-yhdistyksen toimittamien lukujen mukaan ARC:iden kokonaismaksut olivat 9,4 biljoonaa rupiaa joulukuun 2023 lopussa, kun ne syyskuun 2023 neljänneksen lopussa olivat 8,9 biljoonaa rupiaa. He hankkivat lähes 41 644 miljardia rupiaa huonoja lainoja vuoden 2004 kolmannella vuosineljänneksellä.

Samankaltaiset artikkelit