I-Secin vähemmistöosakkaat hakevat Sebi-vapautuskirjettä ICICI Bankilta – Banking & Finance News

NSE< NSE news, IPO, IPO news, market news, DRHP, DRHP news, SEBI, SEBI news

ICICI Securitiesin (I-Sec) vähemmistöosakkaat ovat hakeneet ICICI Bankilta vapautuskirjettä, jonka Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) on myöntänyt sille.

”Vapautuskirje antaa meille käsityksen perusteista, jotka pankki esitti sääntelyviranomaisen edessä siitä, miksi tämä yritys pitäisi poistaa pörssilistalta tässä arvioinnissa, ja ottamalla poikkeuksen erittäin loogisesta käänteisestä kirjanpidosta”, vähemmistö I-Secin osakkeenomistaja kertoi FE:lle.

Yli 100 ICICI Securitiesin vähemmistöosakkeenomistajaa on nostanut ryhmäkanteen National Company Law Tribunalin (NCLT) Delhiin ICICI Securitiesin listalta poistamissuunnitelmia vastaan. Manu Rishi Guptha, bengalurulaisen sijoitusrahaston MRG Capitalin perustaja, edustaa vähemmistöosakkaita. ”Sebi toimii periaatteella ”syytön, ellei häntä todisteta syylliseksi”. Sääntelyviranomaisen vapautusta on käytetty vähemmistöosakkaiden huijaamiseen”, Guptha sanoi.

Vähemmistöosakkaat ovat vastustaneet välityksen poistamiseksi ehdotettua osakevaihtosuhdetta. Ehdotetun listalta poistamissuunnitelman mukaan I-Secin osakkeenomistajat saavat 67 ICICI Bankin osaketta jokaista 100 omistamaansa osaketta kohden.

Vähemmistöosakkaat sanovat, että vapautuskirje auttaa heitä päättämään tulevasta toimintatavasta ICICI Bankia vastaan.

ICICI Securities sai 28. maaliskuuta osakkeenomistajien hyväksynnän osakkeidensa poistamiseen, mikä tasoitti tietä emo- ja enemmistöosakkeenomistajan ICICI Bankin yhdistämiselle huolimatta joidenkin pienosakkeenomistajien vastustuksesta. Kaikkiaan 71,9 % osakkeenomistajien äänistä kannatti ehdotusta sulauttaa ICICI Securities ICICI Bankiin listaamisen jälkeen.

Huhtikuun 10. päivänä vähemmistöosakkeenomistaja Quantum Mutual Fund vastusti sulautumissuunnitelmaa ja sanoi, että se on ”virheellinen ja säännönvastaisuuksista” ja tulee vaikuttamaan kielteisesti vähemmistöosakkaisiin.

Samankaltaiset artikkelit