Keltainen kortti hakee vaihtolupaa sen jälkeen, kun Nigeria on kumonnut salauskiellon – Digital Transformation News

Bitcoin is a cryptocurrency

Panafrikkalainen pörssi Yellow Card Financial Inc. hakee ”välittömästi” lisenssiä Nigeriassa sen jälkeen, kun maan keskuspankki poisti vuonna 2021 asetetun kryptovaluuttakiellon. ”Olet odottanut jotain ja se on toteutunut ja me ryhdyn siihen välittömästi”, Yellow Cardin tuotehallinnan johtaja Ogochukwu Umeokafor sanoi puhelinhaastattelussa Lontoosta. ”Haluamme säädellyn ympäristön, koska se auttaa yritystä liikkumaan; se auttaa ihmisiä luottamaan enemmän liiketoimintaan kanssamme.”

Afrikkaan keskittyvä Yellow Card, joka toimii Nigeriassa ja ainakin 15 muussa mantereen maassa, oli aloittanut keskustelut Nigerian arvopaperi- ja pörssikomitean kanssa salauspörssin toiminnasta sen jälkeen, kun SEC oli pyytänyt lisenssihakemuksia digitaalisten omaisuuserien ja pörssien liikkeeseenlaskijoille ja säilyttäjille. . Mutta se tarvitsi pankkitilin Virtual Asset Service Provider -lisenssin hakemiseen, mikä ei ollut mahdollista aiemmin. Perjantaina päivätyssä kiertokirjeessä Nigerian keskuspankki pyysi lainanantajia avaamaan tilit kryptoyrityksille, mikä kumosi määräyksen, joka esti talletuksia vastaanottavia rahoituslaitoksia käymästä tai hoitamasta kryptovaluuttapörssejä. Määräyksessä pyydettiin myös pankkeja sulkemaan välittömästi kryptovaluuttoihin liittyvät tilit.

”Se toi paljon epävarmuutta. Emme tienneet, kuinka edetä asiassa. Emme tienneet, pysymmekö edelleen pinnalla. Umeokafor sanoi CBN-määräyksestä, jonka sääntelijä määräsi tuolloin estääkseen rahanpesun ja terrorismin rahoituksen. ”Meillä ei ollut pääsyä pankkitileille. Meidän piti alkaa etsiä muita innovatiivisia tapoja jatkaa liiketoimintaa. Pankit eivät edes koske meiltä saamiin varoihin enää.”

Nigeriassa on eniten kryptovaluuttojen käyttöönottoa Intian jälkeen, ja asukkaat etsivät kryptovaluuttoja suojautuakseen valuutalta, joka on heikentynyt tänä vuonna lähes 49 prosenttia sen jälkeen, kun presidentti Bola Tinubu kevensi sääntöjä pyrkiessään poistamaan eron virallisten ja luvattomien katukurssien välillä. .

Valuuttasääntöjen keventäminen tulee olemaan sysäys kryptopörsseille, jotka ovat pyrkineet laajentumaan maassa, joka on toisella sijalla lohkoketjutietoyhtiö Chainalysis Inc.:n käyttöönottoindeksissä. Tällä hetkellä Yellow Cardilla on yrityksen rekisteröintitila Nigeriassa ja se tarjoaa rajoitettuja kryptopalveluita, kuten Bitcoinin ja Tetherin vakaan kolikon USDT:n ostamista ja myymistä nairan kanssa. Sen avulla asiakkaat voivat myös käyttää alustaansa muihin rahoitustapahtumiin. ”Se tulee olemaan suuri sysäys toiminnallemme. Mielestäni yksi tärkeimmistä asioista, joihin tämä auttaa, on institutionaalisten sijoittajien houkutteleminen. Kun ihmiset näkevät, että oi, krypto on nyt lisensoitu ja Yellow Cardilla on lisenssi, se antaa heille enemmän luottamusta asioida kanssamme”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit