Kanadan petos: Intian maahanmuuttoagentti tuomittiin 3 vuodeksi vankeuteen – Investing Abroad News

canada fraud, immigration, study abroad, immigration fraud, investing abroad

Mediaraportin mukaan intialainen maahanmuuttoagentti, joka oli huijauksen keskipisteenä intialaisten opiskelijoiden huijaamiseksi myöntämällä väärennetyt yliopistoluvat hankkiakseen Kanadan viisumit, on tuomittu kolmeksi vuodeksi vankeuteen sen jälkeen, kun hän myönsi Vancouverin tuomioistuimessa syyllisyytensä maahanmuuttorikoksiin. .

Brijesh Mishra, 37, pidätettiin sen jälkeen, kun Canadian Border Services Agency (CBSA) sidoi hänet kymmeniin petollisiin hyväksymiskirjeisiin Kanadan korkeakouluihin ja yliopistoihin, jotka lähetettiin tuleville kansainvälisille opiskelijoille Intiasta vuosina 2016–2020.

Punaiseen haalaripukuun pukeutunut Mishra seisoi keskiviikkona Vancouverin oikeussalissa ja pyysi anteeksi lukuisia kanadalaisia ​​maahanmuuttorikoksia.

Mishra myönsi syyllisyytensä kolmeen syytteeseen, jotka liittyvät Kanadan maahanmuutto- ja pakolaissuojelulakiin, mukaan lukien väärien tietojen esittäminen ja väärien tietojen välittäminen, CBC News raportoi.

”Olen pahoillani”, hän sanoi oikeussalissa. ”En voi muuttaa menneisyyttä, mutta voin varmistaa, etten tee sitä enää tulevaisuudessa.” Mishra pidätettiin Surreyssa Brittiläisessä Kolumbiassa kesäkuussa 2023. Hän saapui Kanadaan turistiviisumilla, joka oli vanhentunut pidätyshetkellä.

Kruunu- ja puolustusasianajajat antoivat yhteisen tuomion, jossa vaadittiin kolmen vuoden vankeutta, jonka tuomari myönsi riittäväksi.

Mishran pidätysaika hänen vuoden 2023 pidätyksestään lasketaan tuomioaikaan, mikä tarkoittaa, että hän joutuu istumaan vielä 19 kuukautta.

”Sanoisin, että hän osoitti aitoa katumusta”, CBC News lainasi Gagan Nahalia, Mishran puolustusasianajajaa.

”Tänään esitetyt pyynnöt olivat selvästi osoitus hänen katumuksestaan, koska hänellä oli oikeus suorittaa oikeudenkäynti tässä.” Nahal sanoi, että CBSA:n tutkinnan aikana ilmaantui 12 uhria.

Rangaistuksensa suorittamisen jälkeen Kanadassa Mishran odotetaan karkotettavan Intiaan, jossa häntä vastaan ​​nostetaan lisäsyytteitä, mukaan lukien ihmisten salakuljetusrikos. Suurin rangaistus kyseisestä rikoksesta on kuolema.

Oikeussalissa ei ollut uhreja tai heidän perheenjäseniään. Liittovaltion kruununsyyttäjä Molly Greene kieltäytyi kommentoimasta tapausta.

Kruunun ja puolustuksen välillä sovitussa tosiseikkojen selvityksessä Greene hahmotteli uhrin todistajanlausuntoon perustuvan yhteisen mallin.

Greene sanoi, että mahdolliset opiskelijat olivat tyypillisesti kotoisin vaatimattomasta taustasta Punjabista ja halusivat opiskella ulkomailla Kanadassa, ja perhe tai ystävät ohjasivat heidät Mishraan.

Mishra neuvoisi heitä hakemaan useisiin kouluihin varmistaakseen, että heidät hyväksytään. Tulevat opiskelijat antaisivat hänelle passitiedot, opintosuoritusotteet ja englannin kielen testitulokset. He eivät itse hakeneet mihinkään kouluun.

Greene sanoi, että tuleville opiskelijoille ilmoitetaan, että heidät on hyväksytty kouluun, ja he keräävät hyväksymiskirjeen Mishran toimistosta.

Hän otti maksuja vastineeksi palveluista, mukaan lukien hakumaksut, lukukausimaksut, maahanmuuttomaksut ja konsulttimaksut. Perheet maksavat yleensä käteisellä ilman kuitteja.

Saavuttuaan Kanadaan mahdolliset opiskelijat yrittivät ilmoittautua koulun luokkiin vain saadakseen selville, ettei heitä hyväksytty.

Kun he ottivat yhteyttä Mishraan, hänen vastauksensa vaihtelivat. Joissakin tapauksissa avustaminen toiseen oppilaitokseen ilmoittautumisessa, toisissa tapauksissa uhrien ja heidän perheidensä välttäminen kokonaan.

Greene sanoi, että todistajat tekisivät parhaansa huonosta tilanteesta hakemalla vaihtoehtoisiin kouluihin ja odottamalla tulevien lukukausien alkamista.

Mishra ja hänen asianajajansa sanoivat, että hänen perheensä on edelleen Intiassa, ja hänen väitettyjen uhriensa perheenjäsenet ovat häirinneet häntä.

CBSA sanoi, että työryhmä paikantaa edelleen kaikkia mahdollisia Mishran ja muiden huijareiden uhreja, mutta pyrkii pitämään heidät Kanadassa.

”Keskitymme jatkossakin aidoiksi opiskelijoiksi arvioitujen henkilöiden auttamiseen osana työryhmää, jotta he voivat saada opinnot päätökseen Kanadassa”, sanottiin viime vuonna julkaistussa lausunnossa.

Samankaltaiset artikkelit