Raakaöljyn hinnat nousevat globaalien tekijöiden keskellä; keinottelijan oikosulut signaalin potentiaalin korjaus edessä

Crude Oil Price

Öljyn hinnan odotetaan nousevan tällä viikolla viikoittain kahden viikon tappioputken jälkeen. Joitakin syitä raakaöljyn hinnan nousuun tällä viikolla olivat Kiinan piristys, USA:n 17 miljoonan tynnyrin varaston pieneneminen, mikä osoitti vahvaa kysyntää USA:sta, sekä Saudi-Arabian ja Venäjän vapaaehtoisen leikkauksen jatkaminen. Tällä viikolla trooppinen myrsky Idalia tyrehti kohti Floridan Persianlahden rannikkoa, ja jotkut pelkäsivät, että se voisi iskeä Yhdysvaltain Persianlahden rannikon raakaöljyntuotannon itäpuolelle. Kaiken kaikkiaan viikko oli öljysonnille vahva. Edes Kiinan viimeisin PMI-lukema ei painostanut hintoja, mahdollisesti siksi, että vaikka kokonaisluku oli supistumisvyöhykkeellä alle 50:n, useat tärkeät alalukemat olivat yli 50:n, mikä viittaa kasvuun.

Ensi viikolla meillä on OPEC+-kokous, ja odotamme tuotannon leikkausten pysyvän ennallaan ja jatkuvan vielä kuukaudella, koska ryhmä tavoittelee jatkuvasti korkeampia hintoja. Tämän viikon hinnankorotuksiin vaikutti myös Venäjän ilmoitus jatkaa vientirajoituksiaan toisella kuukaudella. Nyt kauppiaat ennustavat, että Saudi-Arabia tekisi samoin tarjonnan suhteen.

Samaan aikaan Intian raakaöljyn tuonti pakotteiden alaiselta Venäjältä putosi elokuussa seitsemän kuukauden alimmilleen. Osittain tämä johtui jalostamon rutiinihuollosta, mutta myös venäläisten laatujen alennuksista. Venäläisen öljyn alennukset lokakuun lastaukselle ovat nyt alle 5 dollaria tynnyriltä. Samaan aikaan Intian tuonti Saudi-Arabiasta nousi usean vuoden huipulle. Markkinoilla, joilla kaikki katsoivat Kiinan kysynnän heikkoutta, tarjontapuolen tiukkuudesta tuli keskeinen keskustelunaihe Saudi-Arabian tuotannon leikkauksen ansiosta, joka jatkui kolmatta kuukautta peräkkäin.

OPEC-öljyn tuotanto kasvoi elokuussa, kun Iranin tarjonta nousi korkeimmilleen sitten vuoden 2018, vaikka Saudi-Arabia ja muut laajemman OPEC+-allianssin jäsenet ovat jatkaneet leikkauksia markkinoiden tukemiseksi. Öljynviejämaiden järjestö on pumppannut elokuussa 27,56 mbpd enemmän kuin heinäkuussa. Tämä on ensimmäinen nousu helmikuun jälkeen.

Uskomme, että hintoihin tulee korjausta huolimatta raakaöljyn suotuisasta talousympäristöstä, ja tämä johtuu siitä, että keinottelijat tai hedge-rahastojen hoitajat ovat alkaneet rakentaa shortseja. Tällä viikolla monet heistä ovat hyötyneet pitkistä positioistaan ​​ja alkaneet rakentaa lyhyitä positioita. Joten odotamme jonkin verran vastustusta raakaöljyn korkeammilla tasoilla.

MCX:ssä raakaöljyn välitön vastus on välillä 7 050 – 7 100, ja vaikka momenttioskillaattoria ei suinkaan ole yliostettu, sillä RSI_14 leijuu 65:n tuntumassa, viimeaikainen hintamuutos viittaa siihen, että hinnat saattavat korjata ennen kuin välitön 7 100 vastus poistetaan. 200 päivän liukuva keskiarvo, joka osoittautui vahvaksi vastustukseksi suurimman osan tästä vuodesta, on nyt ollut markkinoiden ensisijainen tuki.

Viimeaikainen korjaus pysähtyi 200 päivän liukuvaan keskiarvoon ja nyt hinnat ovat jälleen kääntyneet ylösalaisin. Tarkasteltaessa viittä peräkkäistä vihreää kynttilää päiväkaaviossa, odotamme jonkin verran voittovarausta tapahtuvan, ja sieltä tulee ostomahdollisuus. Joten osta dippejä Raakaöljy Sept Fut noin 6 700 ja odotettavissa oleva tavoite 7 000 ja pysäytä tappio 6 500.

Samankaltaiset artikkelit